Dávid Lajos kapta a Máréfalváért díjat

Dávid Lajos kapta a Máréfalváért díjat

Tizenharmadik alkalommal ítélték oda november 3-án a Máréfalváért-díjat. Idén a Kőlik Hagyományőrző Művelődési Egyesület kuratóriuma Máréfalva község fejlesztésében elért kimagasló eredményeiért Dávid Lajos polgármestert találta méltónak a Máréfalváért díj elnyerésére, aki Antal István parlamenti képviselőtől is díjat vehetett át.

A Máréfalváért-díjat 2000-ben hozta létre a Kőlik Hagyományőrző Művelődési Egyesület, a díj alapítói máréfalvi származású fiatal értelmiségiek: Dávid Balázs, Dávid Emil és Dávid Lajos. A díjat évente egyszer osztják ki (Szent Imre hetében), odaítélésében a kuratórium dönt, első alkalommal, 2000-ben József Veronikát, Szép Gyulát és Kovács Piroskát díjazták. Utóbbi az egyetlen akinek önzetlen tevékenységét kétszer is díjazták.

Szombaton este zsúfolásig telt a máréfalvi községháza Balázs Imre Képtára. Szallós Kis Judit, a Kőlik egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, ezt követően a két évvel ezelőtti díjazott, Dávid Izabella tanárnő vezette kisfurulyások műsorával folytatódott az ünnepség. A jelenlévők egy perces néma csenddel emlékeztek a díj egyik alapítójára, Dávid Lajos főiskolai tanárra.

Ezt követően derült ki, hogy a beérkezett javaslatok alapján a Kőlik Hagyományőrző Művelődési Egyesület kuratóriuma október 30-án tartott ülésén Dávid Lajos polgármestert találta méltónak a Máréfalváért díj elnyerésére, Máréfalva község fejlesztésében elért kimagasló eredményeiért.

Dávid Lajos polgármester elmondta, eddig már többször jelölték a díjra, de minden alkalommal tartózkodott, óvakodott elfogadásától, idén azonban a kuratórium tagjai „hajthatatlanok voltak, így be kellett dőlnie nekik.” A harmadik mandátumát idén elkezdő településvezető elmondta, sokat járt a világban, egy dolgot viszont mindig tudott, hogy ide akar építeni, itthon akar lenni. Az elöljárót Antal István parlamenti képviselő is díjazta.

kapcsolódó

Hírlevél