Célba ért 410 Brassó megyei vidéki kisdiák iskolakezdési csomagja

Célba ért 410 Brassó megyei vidéki kisdiák iskolakezdési csomagja

17 település, 410 ajándék, 1025 kilométer, 6560 ceruza, rengeteg mosoly és számos kórusban elhangzó köszönöm – erről és sok másról szólt az első iskolakezdési program, amely keretein belül első alkalommal kaptak ajándék tanfelszerelés-csomagot Brassó megyei, vidéken magyarul tanuló kisdiákok.

A program célja, odafigyelni a szórványmagyarság peremén élő gyermekekre és a program által bátorítani a családokat, hogy a magyar anyanyelvű oktatást válasszák számukra. A tanévkezdés sok gyerek és szülő, sok esetben tanító számára fejtörést jelent, ebben is segíteni kíván a kezdeményezés.

„A minőségi oktatás biztosítása abban is áll, hogy az önkormányzatoknál elősegítjük az iskolák felújítását, fejlesztjük az épületeket és az iskolák környezetét. A cél, hogy jó körülményeket biztosítsunk a magyar diákok számára és segítsük őket a tanulásban, ezt szolgálja az elindított program is” – összegzett Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke.

Elérkeztünk az iskolakezdési program végéhez. Ezzel a kezdeményezéssel próbáltunk örömet okozni több mint 410 gyereknek, többnek, mint ahogyan terveztük. Reméljük, hogy hagyományt tudunk teremteni, hogy ezt a programot jövőben is meg tudjuk valósítani.  Érdekes volt tapasztalni, hogy a gyermekek hogyan tudnak örülni egy radírnak, egy ceruzának és tulajdonképpen mindennek, amit kapnak. Már csak ezért az érzésért megéri folytatni” – nyilatkozta Varga Nándor, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Minden gyermek korosztályának megfelelően összeállított csomagot kapott, többek közt tornazsákot, órarendet, ceruzákat, színes ceruzákat, írószereket, radírt, hegyezőt, kézimunka-felszerelést, rajzfelszerelést és többfajta füzetet, összesen körülbelül 21 terméket.

Alsórákoson 41, Apácán 37, Barcaújfaluban 33, Darócon 26, Datkon 12, Kacán 11, Keresztváron 51, Kőhalomban 33, Krizbán 9, Nagymohán 19, Olthévízen  29, Székelyzsomboron 29, Tatrang 16, Ürmösön 22, Zernyesten 7 diák, Fogarason 30, Halmágyon 5 gyerek vehette át az iskolakezdési csomagot.

A program szervezője a Brassó Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács, főtámogató az RMDSZ.

kapcsolódó

Hírlevél