Borbély László: Románia aktív szerepet vállalna az ENSZ 2015 utáni fejlesztési terveinek megvalósításában

Borbély László: Románia aktív szerepet vállalna az ENSZ 2015 utáni fejlesztési terveinek megvalósításában

Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke Marin Sajdikkal, az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának (ECOSOC) elnökével, Wu Hongbo ENSZ-főtitkárhelyettessel, valamint Körösi Csabával, a fenntartható fejlődési célok nyitott munkacsoportjának társelnökével találkozott az ENSZ Fenntartható Fejlődést vitató Magas Szintű Politikai Fórumán, július 1-én New Yorkban.

A találkozón a 2015 utáni másfél évtizedre szóló jövőkép – hivatalosan fejlődési agenda – gyakorlatba ültetéséről és a fenntartható fejlődési célokról egyeztettek.

 

Románia aktív szerepet vállalna a következő tizenöt év fejlesztési terveinek és céljainak megvalósításában kiemelt figyelmet szentelve a szegénység, az oktatás, a klímaváltozás, a nemek közötti egyenjogúság, valamint a víz- és szennyvízkezelés kérdéseinek. Országunk időközben a szigetországok soron következő, szeptemberi konferenciájára is aktívan készül annak köszönhetően, hogy tagjai vagyunk az Előkészítő Bizottságnak, továbbá házigazdája a fenntartható energiával foglalkozó panelnek” - hangsúlyozta a találkozón Borbély László, aki felszólalásában kiemelte, Románia teljes mértékben támogatja az ENSZ sokoldalú kezdeményezéseit. 

 

Az egyeztetésen a nemzetközi szervezet képviselői megköszönték Romániának a 2015 utáni fejlesztési program elkészítése iránt tanúsított elkötelezettségét.

kapcsolódó

Hírlevél