Baróton kiemelten támogatják az ifjúságot - Erdővidéken járt az RMDSZ ifjúsági karavánja

Baróton kiemelten támogatják az ifjúságot - Erdővidéken járt az RMDSZ ifjúsági karavánja

Baróton zárta erdővidéki körútját a Háromszék Területi RMDSZ ifjúsági karavánja. A találkozón részt vett Lázár Kiss Barna, az RMDSZ baróti polgármesterjelöltje, Tischler Ferenc a területi RMDSZ ügyvezető elnöke, Albert Álmos szenátor, Sógor Csaba EP képviselő és Kapus Krisztián országgyűlési képviselő, Kiskunfélegyháza polgármestere is.

Baróton zárta erdővidéki körútját a Háromszék Területi RMDSZ ifjúsági karavánja. A találkozón részt vett Lázár Kiss Barna, az RMDSZ baróti polgármesterjelöltje, Tischler Ferenc a területi RMDSZ ügyvezető elnöke, Albert Álmos szenátor, Sógor Csaba EP képviselő és Kapus Krisztián országgyűlési képviselő, Kiskunfélegyháza polgármestere is. Az elöljárók mindannyian bátorították és tanácsokkal látták el a fiatal baróti tanácsos jelöltet, Weithaler Waltert.

Grüman Róbert a karaván főszervezője megnyitóbeszédében elmondta, az ifjúság érdekérvényesítése az önkormányzati döntéshozatalban egy megyei programon keresztül valósul meg, így kivétel nélkül minden háromszéki településen, az RMDSZ jelöltlistáin jelen lesznek a fiatalok.

Weithaler Walter baróti fiatal, aki az Erdővidéki Ifjak Szervezetének évek óta önkéntese, egyetemi tanulmányai elvégzése után hazatért Erdővidékre, ahol a szerzett tudást és ismereteket kamatoztatni szeretné. Az önkormányzati munka során, a város és a közösség érdekében szeretne tevékenykedni, azért, hogy Barót egy élhetőbb város legyen, ahova szívesen hazatérnek a fiatalok.

Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselő kiemelten támogatja a HÁRIT által tavaly meghirdetett 100 fiatalt a háromszéki önkormányzatokba programot.  – A fiatalokat lelkesedés és mozgató életerő irányítja, a jövőről sajátos elképzeléseik vannak, olyan innovatív tervek, amelyeket jobban tudnak képviselni ők maguk.  Egyetlen fontos dolog van, hogy sose veszítsék el lendületüket és képesek legyenek valóra váltani a társadalmi változásokra vonatkozó elképzeléseiket – mondta az erdélyi magyar politikus. A fiatal jelöltet az EP-képviselő néhány tanáccsal is ellátta: mint mondta, mindig szem előtt kell tartani, hogy a politikában való részvétel nem egy pozíció, hanem egy szolgálat, amelyet a közösség érdekében önzetlenül kell végezni. „Bár a megbízatások négy évre szólnak majd, tervezni és dolgozni hosszabb távlatokban kell. Munkátok során az idősebb emberek tudása és tapasztalata is segítségetekre lehet” – fűzte hozzá.

Kapus Krisztián ifjúság-politikai tapasztalatait osztotta meg a többségében fiatalokból álló hallgatósággal. Elmondta hasznos feladat, amit a háromszéki ifjúság célul kitűzött, hiszen a karaván során vállalkozott minél több fiatallal megértetni, hogy a demokrácia nem nélkülük van. Fontos, hogy ők is részei legyenek a közéletnek. Megerősítette, hogy szükség van az önkormányzati munkában a fiatalokra, hiszen ők tudják a saját generációjukat hitelesen képviselni. E mellett pedig további előny az ifjúság kreativitása, dinamizmusa, amely tovább segítheti ezt a munkát.

 

Jövő héten folytatja a karaván tovább az útját, ez alkalommal sepsiszéki településekre látogatnak el a fiatalok.

kapcsolódó

Hírlevél