Az RMDSZ Oktatási Főosztálya 17 jelentős programmal zárta 2013-at

Az RMDSZ Oktatási Főosztálya 17 jelentős programmal zárta 2013-at

Az elmúlt év mintegy tizenhét különféle programjáról számolt be Magyari Tivadar, az RMDSZ Oktatási Főosztályának vezetője mai évértékelőjében.

A főtitkárhelyettes szerint a 2013-as év egyik kiemelkedő programja a román iskolaválasztó családok motivációinak feltárása volt. ,,Ez egy olyan kutatás volt, amit még 2012-ben kezdtünk meg helyi pedagógusok és egyetemi hallgatók bevonásával. Ennek eredményeit pedig novemberben Budapesten, illetve december közepén Kolozsváron, a nagyvárosi szórvány tematikájú konferencián mutattuk be” – fejtette ki Magyari.

 

Az oktatásért felelős főtitkárhelyettes a 2013-as év történésiből kiemelte, hogy Erdély-szerte megkezdődött az a szakmai egyeztetés-sorozat, amely az idén oda vezet, hogy az RMDSZ megújított oktatási programját kiegészíti a helyi sajátosságokat tükröző regionális cselekvési tervekkel. Mindezek mellett Magyari Tivadar az elmúlt évi programok közül a Minden magyar gyermek számít beiskolázási kampány sikerét hangsúlyozta, illetve az érettségi.ro weboldal hatását.

 

kapcsolódó

Hírlevél