András Zoltán polgármesterjelölt a beruházások folytatása mellett a vállalkozói szellemet is erősítené Kászonban

András Zoltán polgármesterjelölt a beruházások folytatása mellett a vállalkozói szellemet is erősítené Kászonban

Kászonaltíz község fejlesztésére a következő négy évet illetően is reális és kivitelezhető tervet javasol András Zoltán. Az RMDSZ kászoni polgármesterjelöltje május 30-i, hétfői csíkszeredai sajtótájékoztatóján bemutatta programját.

„Olyan tervet készítettünk az elkövetkező időszakra, amellyel folytatjuk stratégiáink gyakorlatba ültetését, legyen az urbanisztikai téren – már nekifogtunk a csatornahálózat utáni utak aszfaltozásának, illetve a vízhálózat kiépítése is következik –, akár oktatás terén – folytatjuk a hátralévő intézmények felújítását, valamint egy új napközi otthon építését Altízben –, akár mezőgazdasági vonalon – a birtokviszonyok rendezése, mezei és erdei utak felújítása terén” – sorolta programja elemeit András Zoltán, aki nemcsak az elmúlt négy, hanem tizenkét év eredményeiről számolhat be.

További tervei között említette a civil és a vállalkozói szféra erősítését, illetve a vállalkozói szellem bátorítását, az önkéntes tűzoltó-alakulat fejlesztését, a civil kezdeményezések támogatását, közösségi rendészet kialakítását. Hozzátette: a programot mind az öt falura kidolgozták figyelembe véve mindegyik település szükségletét fontossági sorrendben.

„Az eltelt négy év, akárcsak az elmúlt tizenkét év, nem egyszemélyes munkáról meg eredményről szólt, hanem olyan csapatmunkáról, melyben részt vettek a kászoni önkormányzati képviselők, a kászoni emberek, nem utolsósorban a megyei tanácsosi csapat, valamint a magyarság parlamenti képviselete. Meggyőződésem, hogy a jövőben is ez az egyetlen járható út ahhoz, hogy a folyamatot tovább tudjuk vinni, hiszen az egyre több követelmény, uniós előírások, előre nem látott szabályok bevezetése nyomán keletkezett akadályok leküzdése egy ilyen csapatmunka nélkül lehetetlen. Ezért úgy gondolom és hiszem, hogy az RMDSZ csapata a legjobb választás” – mondta András Zoltán.

Becze István megyei tanácsos, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke szerint Kászon község a csíki térség legnagyobb kiterjedésű községeként az elmúlt tizenkét évben kiemelt helyen szerepelt Hargita Megye Tanácsa fejlesztéseiben.

„Rengeteg munka volt, de még nagyon sok van hátra. Örvendünk, hogy András Zoltán ismét vállalta a jelölést, sikerült összerakni egy nagyon erős csapatot új emberekkel, szakértőkkel, valamint a helyi közéletben már tapasztalatot szerzett kollégákkal, akik együtt felelős munkát tudnak végezni a következő négy évben is. Mindig mindenre sikerült megoldást találni az elmúlt időszakban, akár szociális, akár oktatási, akár kulturális téren, ezt szeretnénk folytatni” – jelentette ki Becze István.

kapcsolódó

Hírlevél