A magyar kultúra napját és a Himnusz születésnapját ünnepelték Medgyesen

A magyar kultúra napját és a Himnusz születésnapját ünnepelték Medgyesen

A medgyesi Református Gyülekezeti Teremben ünnepelt a helyi magyar közösség január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából. A Református Egyházközösség és az RMDSZ Medgyesi Szervezete nagyszabású rendezvényén a Himnusz születésnapjára mint a magyar szellemi és kulturális élet egyik legmeghatározóbb értékére hívta fel az egybegyűltek figyelmét.

Az idén ötödik alkalommal megrendezett ünnepségen Székely Zoltán református lelkész, a a Szövetség képviseletében pedig Joó Endre köszöntötte a jelenlévőket. dr. Búzás Árpád felszólalásában rámutatott, a szórványközösségben a magyar nyelv szeretete és ápolása elengedhetetlen, hiszen eszköz a hagyományok megőrzésére és továbbadására, a kultúra összetartó ereje.

Ne hagyjátok a templomot, a templomot s az iskolát (…) és ne hagyjátok a családot sem!” – hangzott el Reményik Sándor versrészlete záró gondolatként, miszerint a nyelv és a kultúra megőrzésében kiemelkedő szerepe van mind a lelkipásztorok és a pedagógusok, mind a szülők munkájának és szeretetének.

Az est végén a segesvári líceum tanulói, Kerekes Kinga és Szabó Helga varázsolták el a közönséget előadásukkal, népdalcsokrot adtak elő.

kapcsolódó

Hírlevél