Váltás a Brassó megyei RMDSZ szervezetében

Váltás a Brassó megyei RMDSZ szervezetében

Elnökváltás történt az RMDSZ Brassó megyei szervezetében: az új megyei elnök Kirsch Gábor lett.

A szombaton, június 5-én megtartott tisztújító Megyei Küldöttek Gyűlésén, a 215 leadott szavazatból, 111 szavazattal Kirsch Gábort bízták meg, hogy a következő négy évben ellássa az elnöki teendőket. Az új elnök szerint a jövő politikája a kisközösségek meghallgatása és a kérdéseikre adott hathatós és gyakorlati válaszadás kell legyen.

A brassói Redut Kulturális Központban szervezett megyei küldöttgyűlésen Kirsch kiemelte: „Egy új szemléletet kell követnünk, hogy közelebb vigyük a szövetséget az itt élő magyar közösségekhez. Egy olyan irányba kell haladnunk, ahol mindenki magára ismer és magáénak érzi az RMDSZ-t, hiszen ez rólunk szól, értünk, a magyarokért van. Meggyőződésem, hogy minden Brassó megyei magyarnak össze kell fognia” – fogalmazott Kirsch.

Az újonnan megválasztott elnök egyik fő feladatának tekinti, hogy ismét erős képviselete legyen minden fórumon a barcasági magyarságnak. ,,Legjobb tudásom szerint fogok dolgozni azért, hogy minden barcasági, Brassó megyei magyar ember véleménye meghallgatásra kerüljön és problémájára megoldás szülessen” – emelte ki.

kapcsolódó

Hírlevél