Újabb pályázat a 12 kulturális útvonalon szereplő műemlékek felújítására, népszerűsítésére – megjelent a pályázat módszertana

Újabb pályázat a 12 kulturális útvonalon szereplő műemlékek felújítására, népszerűsítésére – megjelent a pályázat módszertana

Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma harmadik alkalommal hirdeti meg a 12 kulturális útvonalon szereplő műemlékek népszerűsítésére és felújítására szánt pályázatát.  Az Országos Helyreállítási Tervből megvalósuló közel 50 milliós támogatási keretből 2-2 kastély, kúria, kolostor, római castrum és vár, illetve 5-5 fatemplom és bojárház, 56 hagyományos falusi ház felújítására van lehetőség. Megjelent a pályázathoz tartozó módszertan. Ennek alapján a potenciális pályázók előkészíthetnek egy kezdetleges pályázati dokumentációt.

Az a célunk, hogy az összes erre a célra elkülönített forrást felhasználjuk, ezért most újabb pályázatot hirdetünk. Azok, akik az első két felhívásról lemaradtak, most pályázhatnak. Nem csak felújítani szeretnénk műemlékeinket, hanem hasznosítani is a közösség javára, hiszen ezzel új munkahelyeket teremtünk, piacot biztosítunk a helyi termékeknek és fellendítjük az ország turizmusát. A lehetőség adott, csak élni kell vele” – hangsúlyozta Hegedüs Csilla, az európai alapok minisztériumának államtitkára.

A kiírásra az önkormányzatok, egyházi- és civil szervezetek, a hagyományos falusi házak felújítása esetében az önkormányzatok pályázatait várjuk.

A pályázati útmutatót a tervek szerint december 5-én bocsájtják közvitára.
A pályázatokat előreláthatóan december 12-től lehet majd benyújtani.

A pályázat módszertana elérhető a minisztérium honlapján.

kapcsolódó

Hírlevél