Teljeskörű átvilágítással kezdi mandátumát Soós Zoltán

Teljeskörű átvilágítással kezdi mandátumát Soós Zoltán

Marosvásárhely újonnan megválasztott polgármestere megtartotta első sajtótájékoztatóját.
Soós Zoltán a köszönettel kezdte most is. Elmondta, hogy ez ne az ő, hanem a város sikere. Köszöni, hogy mindenki megharcolt és kitartott. Az önkéntesek, a szavazóbiztosok, a belső kampánycsapat és a családja is.  
Elmondta, hogy még nincs beiktatva és pontosan nem lehet tudni, hogy erre mikor kerül sor. „Abban reménykedünk, hogy a hivatalos eredmények mielőbb megszületnek és ezek ismeretében a prefektus a lehető leggyorsabban kiírja a Városi Tanács alakuló ülését, s én is letehetem a polgármesteri fogadalmat.” Ez amiatt is fontos, mert addig semmit nem tud tenni a város érekében. A régi rendszer emberei nem végzik már a dolgukat és számtalan problémával már hozzá küldik az embereket. „Az elmúlt két napban már rendkívül sok megkeresést kaptam, amelyekben a városban érezhető irdatlan mennyiségű problémáról számoltak be vállalkozók, lakók, intézményvezetők.”
Soós Zoltán arra is kitért, hogy amint beiktatják első lepésként egy teljeskörű átvilágítással kezdi. „Külső és független szakértői csoport által elvégzett átvilágítást fogok kezdeményezni. Ismernünk kell a város vagyoni, gazdasági helyzetét, látnunk kell, hogy milyen munkaközösséggel és milyen szakemberekkel rendelkezünk, ahogy azt is tudnunk kell, hogy a város fejlődése a nemzetközileg elfogadott mérőszámok szerint most milyen állapotban van, tudnunk kell honnan indulunk. Mindezidáig teljes volt a sötétség.”
A polgármester a rá váró feladatok kapcsán megemlítette, hogy reméli, a politikai pártok is megértették a vásárhelyi emberek akaratát, változás igényét. „Bízom abban, hogy a tanácsba bejutott pártok stabil koalíciót, stabil többséget fognak alkotni a változás érdekében.”. Soós kitért az RMDSZ új tanácsosi csapatára is, elmondta, hogy ebben a munkában ez a 11 új tanácsos megkerülhetetlen lesz.  
Most azonban az a legfontosabb, hogy mihamarabb nekifoghasson dolgozni, hiszen munka az van bőven Marosvásárhelyen.

kapcsolódó

Hírlevél