Soós Zoltán: Ma győzött Vásárhely! Együtt győztünk. Köszönöm.

Soós Zoltán: Ma győzött Vásárhely! Együtt győztünk. Köszönöm.

Azt ígértem, minden marosvásárhelyi polgármestere leszek. Köszönöm, hogy támogattak ebben. Biztos fogok hibázni, tévedni, de egyvalamit bizonyosan nem felejtek:

a város minden lakóját képviselem, akár román, akar magyar, akár más nemzetiséghez tartozik.

Visszavettük a várost. Nem a magyarok, hanem mi, vásárhelyiek. Győztünk. 

Nem a magyarok a románok felett, hanem mi, mindannyian a korrupció és a keresztapák felett arattunk győzelmet.

Történelmi győzelmet.

Túlléptünk az etnikai szavazáson. A mai nappal lezártuk a Florea rendszer elmúlt húsz évét. Lezártunk egy rendszert, ami éppen 20 évvel tartott tovább a kelleténél. Komoly sebeket ejtett a város testén. De úgy tűnik, nem ért létfontosságú szervet. Nem érte el a szívet és az agyat sem.

Mert ma a vásárhelyiek szívvel és ésszel szavaztak. Mindkettő ugyanazt diktálta: változás kell ennek a városnak.

Hiszen győztünk!

Hallod Vásárhely? Győzött a változás!

Hosszú út vezetett idáig, és nem csak a kampány hosszú hónapjaira gondolok. Évszázados előítéleteket és évtizedes sebeket kellett begyógyítanunk. Marosvásárhely ma bebizonyította, hogy nem fél többé. Nem ijed meg az uszítástól, a riogatástól. Marosvásárhely ma a változásra szavazott.

A mai eredmény feladatot ad mindenkinek. Nem csak nekem, de a politikai pártoknak is. Az RMDSZ már letette a voksát. Teljesen megújult csapattal, az előző húsz év intrikáiban érintetlen jelöltekkel vágott neki a választásnak. Most, a többieken a sor, hogy bizonyítsák: a változás érdeke erősebb a pártok érdekénél.

Bízom benne, hogy a pártok megértik a világos üzenetet, amit ma este kaptak.

Hogy meg fogják érteni a marosvásárhelyi emberek akaratát és stabil koalíciót építenek a változás érdekében.

Kedves Barátaim!

Marosvásárhely legnagyobb polgármestere, Bernády György azt mondta, ha bizalmat kapok, egy új várost építek fel Önöknek. Új várost nem ígérhetek, De új szemléletet igen.

Új fejezetet nyitunk Marosvásárhely életében. A többség megértette az üzenetünket és bizalmat szavazott a programunknak. Annak a programnak, amely egy jobb, élhetőbb várost ígér.

Nagy kihívások állnak előttünk. Növelni kell Marosvásárhely versenyképességét, munkahelyeket kell teremteni, javítani a közlekedést, csökkenteni lemaradást a régiós nagyvárosokhoz képest. Hosszan sorolhatnám a megoldásra váró problémákat.

Előre szólok. Nem tudunk mindent azonnal megoldani. Húsz elpazarolt évet kell behozni.

Csodát nem ígérhetek, csak munkát, sok munkát. Amit nyertünk, nem pozíció, hanem a problémák megoldásának felelőssége.

A klikkekből, mutyikból nem kérek, de örömmel fogadok minden tanácsot, jobbító szándékot.

A ma este legfontosabb szava azonban a köszönöm. Még sokszor fogják hallani. Köszönöm a marosvásárhelyieknek, hogy bizalmat szavaztak nekem és annak a programnak, amit kollégáimmal és az itt lakókkal közösen állítottunk össze. Mert nem a személy a fontos, hanem az, amit képvisel.

Köszönöm a támogatóimnak, hogy mellém álltak. Sokan voltak, és napról napra nőtt a számuk. Nélkülük bizonyosan nem sikerült volna. 

Köszönöm az RMDSZ, az EMSZ és a Pro Europa Roma Párt politikai támogatását. Az RMDSZ-t külön is említenem kell: nagy köszönet mindenért.

Köszönöm a száznál több önkéntesünk lelkes és önfeláldozó munkáját. A szavazóházi biztosok és a megfigyelők egész napos munkáját azért, hogy rendben menjen a szavazás.

Köszönöm a kampánystáb kitartását és professzionalizmusát.

Egy polgármesteri kampányként indítottunk, egy maroknyi emberrel. Mára viszont egy közösséget kovácsoltunk – a vásárhelyi rendszerváltók közösségét. A kampánynak vége, de ezt a közösséget éltetni és erősíteni kell ezután is. 

Végül köszönöm családom türelmét. Ígérem, valamivel többet fognak látni, mint az elmúlt hónapokban. Tudják, hat gyermek apja vagyok, rájuk fér a szülői figyelem.

Köszönöm

kapcsolódó

Hírlevél