Sikerrel zárult az Egyesült Nemzetek Szervezete Európai Gazdasági Bizottsága (UNECE) 2021-es regionális Fenntartható Fejlődés Fórumához kapcsolódó esemény!

Sikerrel zárult az Egyesült Nemzetek Szervezete Európai Gazdasági Bizottsága (UNECE) 2021-es regionális Fenntartható Fejlődés Fórumához kapcsolódó esemény!

A tegnapi, az OECD-vel közösen szervezett eseményen a régió neves képviselői és szakértői vettek részt. Rendkívüli alkalom volt kiemelni, hogy minden eddiginél nagyobb szükségünk van egymásra, és hogy a Covid19 járványból való kilábalás érdekében tett minden erőfeszítésünknek a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlődési célokra kell épülnie.
 
Ennek értelmében az interaktív megbeszélések témája Az európai helyreállítási tervek összehangolása a fenntartható fejlődés 2030-ig tartó menetrendjével: a politikai koherencia és a közszolgáltatások vezetőinek szerepe volt. Románia részéről felszólaltak Cristian Ghinea, az európai alapok minisztere, Siegfried Mureșan európai parlamenti képviselő és Borbély László államtanácsos, aki társelnöki minőségében a szervezőket is képviselte.
 
A bizottsági tagok és résztvevők által benyújtott, a témához kapcsolódó javaslatok egy gyakorlati útmutató tárgyát képzik majd, amely segítséget nyújt az országoknak a fenntartható fejlődés politikai koherenciájának megerősítésében és az egyensúly megteremtésében a fenntartható fejlődés három dimenziója - gazdasági, társadalmi és környezeti - között.
 
A 2021-es regionális Fenntartható Fejlődés Fórum folytatódik ma és holnap; a magas szintű plenáris üléseken 56 ország képviselői vesznek részt. Borbély László államtanácsos, a Fenntartható Fejlődés Főosztály koordinátora idén a Fenntartható Fejlődés Regionális Fórumának társelnöke, és ebben a minőségében moderátora a fórum paneljeinek.
 
A fenntartható fejlődés egyik legfontosabb éves eseménye megtekinthető itt: http://webtv.un.org/

kapcsolódó

Hírlevél