STARTOL a 15. Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő – Sajtótájékoztató Kolozsváron

STARTOL a 15. Bölcs Diákok országos szintű vetélkedő – Sajtótájékoztató Kolozsváron

Idén 15. alkalommal szervezi meg a Communitas Alapítvány a Bölcs Diákok országos szintű vetélkedőt. Ennek alkalmából várjuk a sajtó képviselőit október 8-án, 11.00 órától a kolozsvári Xponential Transylvania Coworking & Office-ba (Magyar utca/Bulevardul 21 Decembrie 1989, 16. szám), hogy ismertessük a verseny témáját, szakaszait, illetve más hasznos tudnivalókat, amelyekre érdemes figyelni a jelentkezés során.

Az idei verseny témája a szabadság. A szabadság keresésének és megtalálásának általános lehetőségeit és egyéni megéléseit tanulmányozzuk különböző történelmi korok keretei között. A verseny célja a diákokkal megismertetni különböző történelmi korszakokat interaktív, szórakoztató feladatok segítségével. A vetélkedőre 3–4 fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk, egy vezető tanár kíséretével. Jelentkezni 2024. november 8-ig lehet a www.bod.communitas.ro honlapon.

A Communitas Alapítvány a Kolozsvári Református Kollégiummal és a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel közösen szervezi meg évről évre az interdiszciplináris versenyt.

A sajtótájékoztatón részt vesz Molnár-Galaczi Júlia, a Kolozsvári Református Kollégium angolszakos tanára, a verseny feladatlapjainak írója; Markó Bálint, a BBTE Magyar Tagozatának vezetője és a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Kar oktatója; Majoros Csilla, a Communitas Alapítvány munkatársa, programkoordinátor; és Daróczi Bíborka, bölcs diák.

kapcsolódó

Hírlevél