Rekordnagyságú fejlesztések előtt áll Románia – összeállítottuk az elérhető uniós források, pályázatok listáját

Rekordnagyságú fejlesztések előtt áll Románia – összeállítottuk az elérhető uniós források, pályázatok listáját

A következő időszakban Románia rekordösszegű, 40 milliárd euró értékű uniós finanszírozáshoz jut, de emellett a helyreállítási alapból származó 29,2 milliárd euró is a rendelkezésünkre áll.

Összeállítottuk a 2021–2027-es periódusban elérhető európai uniós, illetve a helyreállítási alapból megvalósuló pályázatok listáját egy táblázat formájában, melyben követni lehet a pályázati határidőket, a megpályázható összegeket, illetve azt is, hogy melyik pályázat kinek szól.

 „A pályázati naptárnak köszönhetően az önkormányzatok, a vállalkozók, a különböző intézmények idejében fel tudnak készülni és alaposan elő tudják készíteni a közösségünk számára oly fontos projekteket. Azért dolgozunk, hogy jobb legyen itthon, Erdélyben élni, ehhez pedig elengedhetetlen az Európai Uniós források hatékony felhasználása” – nyilatkozta Hegedüs Csilla, az RMDSZ államtitkára. 

Az Uniós forrásokból 632 km utat, 6.977 km víz- és szennyvízhálózatot, 7 kórházat építünk, és újítunk fel és 128 ezer diák számára alakítunk ki korszerű, modern osztálytermeket. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően javul az egészségügyi ellátás, az oktatás minősége, illetve a vidéki és városi életminőség is. Az Országos Helyreállítási Tervből legfőképp a hazai vállalkozásokat fejlesztjük, az energiahatékonyságot és a turizmust növeljük, illetve a rászorulókat, időseket támogatjuk.

A pályázati naptár megtalálható az Európai Beruházások és Projektek Minisztériumának oldalán.

 

kapcsolódó

Hírlevél