RMDSZ: törvénymódosító-javaslatot dolgoztunk ki, hogy az iskolaigazgatóknak méltányos fizetése legyen

RMDSZ: törvénymódosító-javaslatot dolgoztunk ki, hogy az iskolaigazgatóknak méltányos fizetése legyen

Törvénymódosító-javaslatot iktatott Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője, a szövetség oktatási szakpolitikusa, amelynek célja, hogy az iskolaigazgatóknak és az oktatási intézmények vezetőinek méltányos fizetése legyen.

Szabó Ödön, az RMDSZ oktatási szakpolitikusa elmondta: „az intézményvezető hatékony és sokoldalú tevékenysége nélkül nincs jó, minőségi iskola. Egy iskolaigazgató felelős az iskola napi működéséért, azonban ezen felül számos más feladatot lát el, amelyek között szerepel a stratégiai tervezés, pénzügyi irányítás, személyzeti kezelés, oktatási programok, pályázatok, diákügyek és szülői kapcsolatok, iskolai biztonság és infrastruktúra, kapcsolattartás a helyi hatóságokkal, iskolai rendezvények és projektek és megannyi más terület, azonban a legtöbb esetben az ezzel a munkával járó felelősség, többletmunka nincs honorálva. Éppen ezért dolgoztuk ki ezt a törvénymódosítást, amely bruttó 1500 lejes fizetésemelést ír elő. Ezzel az összeggel a legtöbb oktatási intézményben, a jelenlegi helyzettel ellentétben a vezetőnek lenne a legnagyobb fizetése.”

A mostani áldatlan állapot miatt több ezer intézményvezető petíciót indított és több százan a felmondásukat is kilátásba helyezték. A képviselő szerint az RMDSZ javaslata megoldást jelentene erre a problémára.

A törvénymódosítás iktatásra került a szakbizottságban és elindul az őszi ülésszakban a parlamenti eljárásban. Amennyiben elfogadja a bizottság a plénumi szavazást követően az idei év októbertől érvénybe léphet.

kapcsolódó

Hírlevél