RMDSZ: segítjük a szarvasmarhatenyésztőket

RMDSZ: segítjük a szarvasmarhatenyésztőket

Szarvasmarhánként 73 euróval támogatjuk azokat a tejtermelő gazdákat, akiknek a háború okozta válság miatt csökkent a jövedelmük, mert drágábban vették a takarmányt, többet fizettek az elektromos energiáért és gázért.

A gazdák számíthatnak az RMDSZ-re abban, hogy a válság ellenére egy kicsit jobb és biztosabb életük legyen. Kormányzati eszközökkel segítjük őket, hogy átvészeljék a nehézségeket. Ez a támogatás is kormányzati munkánk eredménye.

Azok a gazdák jogosultak erre a támogatásra, akik síkvidéken minimum 10 tehenet tartanak, hegyvidéken pedig legkevesebb 5 jószágot. A szarvasmarhák ugyanakkor nem lehetnek 12 évnél idősebbek, a gazdák az általuk termelt tejet értékesítették 2022. augusztus 1-je és december 31-e között, és tavaly év végén még megvolt a tehénállomány 75 százaléka, ami után állami támogatást kaptak.

A támogatást kérvényezni kell a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség helyi vagy megyei kirendeltségeinél (APIA). A keretösszeg 44 millió euró, egy gazda nem kaphat több támogatást mint 250 ezer euró.

kapcsolódó

Hírlevél