RMDSZ: 4,4 millió lejből segíti a kormány Csíkszeredát a január 7-i tűzvész okozta helyzet rövid- és hosszútávú rendezésében Fotó: Fotó: Székelyhon

RMDSZ: 4,4 millió lejből segíti a kormány Csíkszeredát a január 7-i tűzvész okozta helyzet rövid- és hosszútávú rendezésében

Hátrányos helyzetű családokból származó gyermekeket befogadó iskola és szociális lakások építéséhez szükséges telkek vásárlására, a lakókonténereket kiegészítő egyéb mindennapi szükségleteket ellátó konténerek vásárlására, a teljes konténerrendszer közművesítésére és ehhez szükséges telek vásárlásra biztosít anyagi támogatást a kormány. A 4,4 millió lejes támogatás ugyancsak tartalmazza olyan szociális szolgáltatások finanszírozását, amelyek segítségével a csíkszeredai önkormányzat segíteni tud a mélyszegénységben élő, valamint a tűzesetben károsult családok gyerekeinek a felzárkózásában, a szülőknek a munkavállalásban és az egészségügyi ellátásban.

A szükséges pénzalapot az RMDSZ javaslatára tartalék-erőforrásaiból különítette el a kormány. A pénzösszegből Csíkszereda Önkormányzata előkészíthet egy technikai dokumentációt is annak érdekében, hogy a jövőben szociális lakásokat lehessen építeni azoknak a rászorulóknak, akik munkahellyel rendelkeznek. 

A január 7-i csíksomlyói tűzvész óta 28 család 116 tagjának a mai napig az Erőss Zsolt Arénában biztosítanak ideiglenes lakhatást.

kapcsolódó

Hírlevél