Pataki Csabát választották a Partiumi Önkormányzati Tanács elnökévé

Pataki Csabát választották a Partiumi Önkormányzati Tanács elnökévé

Megtartotta ma, 2021 március 30-án vezetőtanácsi választmányi ülését az RMDSZ Partiumi Önkormányzati Tanácsa, ahol a tagok Pataki Csabát, a Szatmár Megyei Tanács elnökét bízták meg azzal, hogy a következő 4 évben ellássa az elnöki teendőket. A Máramaros, Szatmár, Bihar, Szilágy, Arad és Temes megyéket tömörítő regionális szervezetet munkáját a Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke, Nyakó József, Érmihályfalva polgármestere, Ilyés Gyula, Vetés polgármestere, illetve Horváth Béla, Szalacs község polgármestere alkotta elnökség segíti.

„A regionális önkormányzati tanácsok nemcsak az RMDSZ, de az országos törvényhozás fontos fogaskerekei. Legfontosabb feladatunk a jövőre nézve az, hogy megkönnyítsük és felgyorsítsuk elsősorban az egymás közti kommunikációt, ezáltal elősegítve a helyi önkormányzatok munkáját. Tudjuk, hogy az emberek kérdéseire, problémáira a helyi önkormányzatok tudnak a leghamarabb reagálni, de szükség van arra, hogy ezek a mindennapi kérdések rajtunk keresztül a lehető legyorsabban eljussanak Bukarestbe is. Hiszen gyors és hatékony kommunikáció nélkül nem működhet megfelelően egy önkormányzat sem.” – hangsúlyozta Pataki Csaba megválasztott elnök.

A Regionális Önkormányzati tanácsok feladata az információ és tapasztalatcserére alapozva növelni az RMDSZ színeiben megválasztott önkormányzati képviselők munkájának hatékonyságát, megosztani a bevált jó gyakorlatokat.

kapcsolódó

Hírlevél