Oltean Csongor: olyan intézkedéseket kell meghozni, amelyek itthonmaradásra ösztönzik a fiatalokat

Oltean Csongor: olyan intézkedéseket kell meghozni, amelyek itthonmaradásra ösztönzik a fiatalokat

Az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programjának fiatalokat érintő javaslatait ismertette Oltean Csongor Bihar megyei képviselőjelölt mai, nagyváradi sajtótájékoztatóján. Olyan intézkedéseket kell meghozni, amelyek itthonmaradásra ösztönzik a fiatalokat.

A képviselő kiemelte, hogy kampánya nemcsak az online térre szorítkozik, hanem személyes találkozásokra is épül. Fő célja elérni, hogy megérje fiatalként itthon maradni, családot alapítani és jövőt tervezni. Az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programot dolgozott ki, amely nagymértékben szól a fiatalok problémáiról is.

„A világjárvány és annak hatásai mindannyiunkat érintenek Romániában, időseket, fiatalokat, gyerekeket egyaránt. Az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programot dolgozott ki, amelyekkel az itthon dolgozó fiatalokat is segíti. Ösztönözzük a munkavállalókat arra, hogy munkahelyüket elveszítő személyeket alkalmazzanak, fiatalokat és időseket egyaránt. Kapjanak támogatást azok a vállalkozók, akik 29 év alatti és 50 év fölötti személyeket alkalmaznak, akik elvesztették állásukat. Támogassuk azokat a fiatalokat, akiknek vállalkozásuk kritikus helyzetbe került a járvány miatt, ugyanakkor a fenntarthatóság  jegyében, támogassuk, hogy továbbra is nyissák ki a piacokat. Közösségünk és az erdélyi fiatalok biztonságát csak akkor tudjuk megteremteni, ha ott vagyunk, ahol a döntéseket hozzák. Ezért fontos, hogy december 6-án ott legyünk minél többen, és megmutassuk, hogy a fiataloknak igenis számít az, hogy erős képviseletük legyen a román parlamentben.” – mondta el a sajtótájékoztatón a képviselőjelölt.  

Oltean Csongor összefoglalta a kampányútja során szerzett személyes tapasztalatokat, ahol sikerült elmagyarázni, hogy a választás időpontját nem az RMDSZ tűzte ki, és nem is ért vele egyet. De ettől függetlenül ott kell lenni a döntéshozásban azért, hogy ne más döntsön a magyar emberek jövőjéről. 

kapcsolódó

Hírlevél