Mozgósításban is összefog Székelyföld a szórvánnyal

Mozgósításban is összefog Székelyföld a szórvánnyal

Háromszék egyik befutónak számító képviselői helyére idén Benedek Zakariás parlamenti képviselőt, nagyszebeni szórványpolitikust jelölte a szövetség. Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke és Benedek Zakariás a székelyföldi és a szórványközösségek összefogása érdekében fogalmazott meg felhívást csütörtökön, a közösen tartott online sajtótájékoztatón.

A járványhelyzet miatt korlátozottak a lehetőségeink találkozni a választópolgárokkal, éppen ezért most még inkább szükség van arra, hogy embertől emberig haladjunk, adjuk tovább az üzenetet, hogy el kell menni szavazni, mert velünk vagy nélkülünk, de megtartják december 6-án a parlamenti választást. És mi nem engedhetjük meg, hogy ne legyünk ott, ahol az erdélyi magyar közösségről hoznak döntéseket. Fontos, hogy legyen parlamenti képviseletünk, fontos, hogy minél többen menjünk el választani” – emelte ki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsnak elnöke. „Minden egyes szavazatra szükség van, a Székelyföldön és a szórványban egyaránt. Arra kérek minden székely magyar embert, hogy a szavazás napján hívjon fel 5 szórványban élő rokonát, barátját, buzdítsa szavazásra” – fogalmazta meg felhívását a háromszéki elnök.

A szórványközösségek számára fontos tudni, hogy mellettünk áll Székelyföld, mint belső anyaország. Ugyanakkor nekünk, szórványban élőknek is tudatosítani kell, hogy szavazatainkkal erősödik az erdélyi magyar képviselet, visszaosztáskor újabb mandátumot hozhat az RMDSZ-nek. Fogjunk össze székely barátainkkal és mi, akik a szórványban élünk a választás napján hívjunk fel öt székelyföldi rokont és barátot, kérjük meg, menjen el szavazni” – egészítette ki a felhívást Benedek Zakariás, az RMDSZ nagyszebeni elnöke, aki idén háromszéki jelöltként indul képviselői mandátumért.

Ezzel a kezdeményezéssel még inkább láthatóvá válik, hogy milyen sok szálon kötődnek egymáshoz a székelyföldi és a szórványban élő magyarok; mindenkinek van rokona, barátja szerte Erdélyben, ahogy az is egyértelmű, közös érdek, hogy erős magyar képviselet legyen a bukaresti parlamentben, hangsúlyozta Tamás Sándor és Benedek Zakariás.

kapcsolódó

Hírlevél