Módosult a határidő: február 15-től várják a vállalkozók pályázatait a 347,5 millió euró összértékű digitalizációs kiírásra

Módosult a határidő: február 15-től várják a vállalkozók pályázatait a 347,5 millió euró összértékű digitalizációs kiírásra

A mikro-, kis- és középvállalkozások számára kidolgoztuk az ország legnagyobb digitalizációs pályázatát, ahol akár 100 ezer eurós támogatást is lehet nyerni. A pályázattal kapcsolatban ismét megjelent néhány módosítás. Bővítettük azon vállalkozások körét, akik pályázhatnak, bevezettünk olyan számítási képleteket, amelyek egyszerűsítik a pályázatírási folyamatot, bevezettünk néhány pontosítást a vállalkozások közötti pénzforgalomra vonatkozóan. Az RMDSZ egyik legfontosabb célkitűzése a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása és versenyképességének növelése. Segítjük a cégeket abban, hogy hatékonyabban, gyorsabban tudjanak több és jobb terméket előállítani- jelentette be Hegedüs Csilla államtitkár.

A cél az, hogy a kiírással minél több cégnek megadják a lehetőséget a pályázásra, illetve, hogy a kiírás a lehető legjobban megfeleljen a cégek üzleti tervének. Ezért módosítottak a pályázási feltételeken.

Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma által kiírt támogatásból szoftverlicenszeket, adatfelhőt, mesterséges intelligenciával ellátott rendszereket lehet vásárolni, automatizálásra és robotizálásra, internet bevezetésére, weboldalak létrehozására, munkatársak képzésére lehet költeni, illetve tanácsadásra/elemzésre is.

A pályázatokat február 15. és április 18. között várják a proiecte.pnrr.gov.ro platformon keresztül.

A módosított pályázati útmutató megtalálható a minisztérium oldalán
 

kapcsolódó

Hírlevél