Meghosszabbították a vállalkozások energiahatékonyságát célzó pályázatok benyújtási határidejét

Meghosszabbították a vállalkozások energiahatékonyságát célzó pályázatok benyújtási határidejét

Az Európai Beruházások és Projektek minisztériuma október folyamán három pályázatot írt ki, összesen 500 millió euró értékben, a vállalkozások energiahatékonyságának és energiafüggetlenségének elősegítésére, illetve új megújuló energiaforrások beszerzésére. A Nagy Infrastruktúra Operatív Programon (POIM) keresztül megvalósuló kiírásokra az IMM Recover online platformon lehet benyújtani a pályázati dokumentációkat.

A módosult pályázati határidők a következők:

  1. október 11. november 9. között: 200 millió euró állami támogatás a kis- és középvállalkozások, illetve a nagyvállalkozások támogatására az ipari épületek és melléképületek, valamint a kiegészítő építmények vállalati szintű energiahatékonyságának javítására. A pályázati útmutató elérhető az alábbi linken: https://bit.ly/3dTYyPM.
  1. október 18. november 15. között: 200 millió euró állami támogatás a megújuló energiaforrásokból, saját fogyasztásra történő energiatermelésre. A pályázati útmutató megtalálható az alábbi linken:  https://bit.ly/3y15Loa.
  1. október 13. november 10. között: 100 millió euró de minimis támogatás a vállalati szintű energiahatékonyságra. A pályázati útmutató itt található: https://bit.ly/3ClBAKY.


Mindhárom pályázat benyújtási határideje 17:00 óra.

kapcsolódó

Hírlevél