Megalakult a Máramarosszigeti Ifjúsági Tanács

Megalakult a Máramarosszigeti Ifjúsági Tanács

A máramarosszigeti fiatalok kezdeményezésére jött létre a Máramarosszigeti Ifjúsági Tanács (MIT), az alakuló ülést szombaton, március 20-án tartották.

Az eseményen jelen volt a MIT szervezetben aktív szerepet vállaló 25 fiatal, valamint Tőtős Áron, a MIÉRT (Magyar Ifjúsági Értekezlet) országos alelnöke, Orosz Krisztofer Levente, az RMDSZ Történelmi Máramaros területi szervezetének ügyvezetője, a Simonchicz Incze Kulturális Egyesület elnöke illetve alelnöke, Tinca Richárd és Blegya-Eiben Gellért.

A felszólalók főleg arra biztatták a jelenlévő fiatalokat, hogy merjenek részt venni és beleszólni a helyi közösség életébe és építésébe, hiszen a saját jövőjük a tét. Kifejtették ugyanakkor, hogy a munkában nem lesznek egyedül, az RMDSZ és MIÉRT is segítségükre lesz.

A MIÉRT-nek fontos, hogy minden ifjúsági kezdeményezést támogasson, ezért is örvendetes, hogy új tagszervezettel bővült csapatunk. Az külön öröm, hogy a szórványban szerveződött új közösség, ami azt mutatja, hogy vannak tenni akaró fiatalok Máramarosszigeten is, akik mindamellett, hogy itthon képzelik el a jövőjüket, közösségépítő és -szervező munkára is vállalkoznak„– mondta Tőtős Áron, a MIÉRT alelnöke.

Az ülésen a fiatalok szavazás útján megválasztották újdonsült szervezetük vezető testületét. Az elnök Csongovai Helga lett, az alelnök Gheorghei Ayda-Sabinet, a titkár pedig Malicski Krisztián.

A 30 év távlatából újonnan megalakult Máramarosszigeti Ifjúsági Tanács (MIT) nevében szeretném megköszönni Tőtős Áron MIÉRT elnökhelyettesnek, Orosz Krisztofer-Levente RMDSZ Történelmi Máramaros szervezet ügyvezető elnökének és minden újonnan csatlakozó tagnak a jelenlétet a MIT alakuló gyűlésén. Henry Ford szavaival élve: <<az összefogás csak a kezdet csupán, az együttműködés és a közös munka jelenti a sikert. Remélem egy új, felvirágzó jövőt hoz a máramarosszigeti ifjúság számára egy olyan közösség, amely folyamatosan fejlődik, és melynek révén olyan célokat érhetünk el, melyekről álmodni sem mertünk” – mondta az ülésen Csongovai Helga, megválasztott elnök.

kapcsolódó

Hírlevél