Közel duplájára nőtt az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programjában résztvevők száma

Közel duplájára nőtt az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programjában résztvevők száma

A 2023–2024-es tanévben újra elindul az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programja – az alapítvány szeptember 25-től indítja a programot 12 megyében és Bukarestben. „Az elmúlt években az alapítványhoz beérkezett kérésekre az idén sikerült anyagi támogatást kapni a magyar kormánytól, így négy évvel az indulás után közel megdupláztuk az oktatási helyszínek számát. 2023 őszétől 63 tanintézmény kapcsolódik be a munkánkba és közel 3000 gyerekre számítunk – mondta el Nagy Zoltán Levente, az Iskola Alapítvány elnöke.

Az eddigi 12 megyében található 50 helyszín mellé a 13 új csatlakozó: Kispereg (Arad megye), Szászrégen és Radnót (Maros megye), Koltó (Máramaros megye), Vajdakamarás és Györgyfalva (Kolozs megye), Brassó megyéből Olthévíz, Kőhalom, Barcaújfalu, Tatrang és Apáca, Fehér megyéből Küküllővár, Temes megyéből pedig Ótelek. A beiratkozás szeptember 11–15. között zajlik.

A Délutáni oktatási programon a tanórák után szakképzett pedagógusok foglalkoznak a román többségű közegben élő kisdiákokkal, segítenek a gyerekeknek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő feladatokat végeznek velük. A program emellett hozzájárul a gyerekek mindennapi meleg ebédjének költségeihez is.

A délutáni oktatás kiemelt célja a magyar nyelv ápolása: a magyar gyerekközösségek összekovácsolása készségfejlesztő játékokkal, kreatív és szórakoztató tevékenységekkel valósul meg, ezért sok szülő számára egyértelmű szempont, hogy az Iskola Alapítvány délutáni programja igénybe vehető a magyar tagozattal rendelkező, szórványtelepüléseken működő iskolákban.

A program a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósul meg.

 

kapcsolódó

Hírlevél