Klein Lászlót választották a székelykeresztúri RMDSZ elnökévé

Klein Lászlót választották a székelykeresztúri RMDSZ elnökévé

Megtartotta május 6-án tisztújító közgyűlését a székelykeresztúri RMDSZ-szervezet, amelynek közel száz küldöttje egyöntetű szavazattal Klein Lászlót választotta új elnöknek. 

A közgyűlésen Sándor Barna, az udvarhelyszéki RMDSZ ügyvezetője, a keresztúri szervezet megbízott elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke pedig beszédében azt hangsúlyozta, hogy közösséget építeni nem lehet csak beruházásokkal, hanem társadalmi munkára is van szükség. Hozzátette, ez lesz a legfontosabb feladat a következő években és ebben partner a Szövetség területi elnöksége. A következőkben Dr. Simó Ildikó a helyi frakció fontos, de nem túl kényelmes ellenzéki szerepéről, eddigi tevékenységeiről számolt be.

Ezt követően az egyetlen elnökjelölt, Klein László bemutatkozására került sor, akit kimagasló sporteredményeinek köszönhetően nemcsak a keresztúri közösség ismer, hiszen többszörös országos bajnok futsalkapusként már kivívta a tiszteletet, elismerést, ugyanakkor a helyi focicsapat, a Székelykeresztúri Egyesülés vezetőjeként szintén bizonyított. A közösségi szerepvállalása és a közért való tenni akarása az önkormányzati testületben is megmutatkozott, hiszen harmadik mandátumát tölti a helyi önkormányzat testületében az RMDSZ képviselőjeként.

A 45 éves jelölt a közgyűlésen kiemelte, hogy célja minél több embert maga köré szervezni a régi, tapasztalt tagok tudására, tanácsára alapozva, de minél több fiatalt bevonva, együtt velük egy csapatként dolgozni a városért, a közösségért. Csapatsport-játékosként a közösségi megvalósítások szintjén is csapatban gondolkodik, sportszerűséget ígér. Mint mondta, az emberek problémáival szeretne foglalkozni, ennek érdekében a jelenleginél több körzetet alakít, és meggyőződése, hogy együtt a keresztúriakkal megannyi szép dolgot, elképzelést visznek véghez. Célja ugyanakkor a szervezetet megerősíteni, talpra állítani, az emberek bizalmát visszanyerni. Rámutatott, hogy nem RMDSZ-sikert és győzelmet akar, hanem keresztúri sikert és a keresztúriak sikerét.

A szavazást követően Klein László nevesítette az elnökségi tagokat is, akiket a közgyűlés látható többséggel elfogadott:  Dr. Simó Ildikó, Nagy Csaba Attila, Kolumbán Sándor, Nagy Levente, Antal István és Rátz István.

Sándor Barna ügyvezető gratulációjában elismerően és elégedetten fejezte ki meggyőződését, miszerint elhivatott, komoly emberek fogják a keresztúri szervezetet működtetni, sikerre vinni.

 

kapcsolódó

Hírlevél