Kétezernél több család választotta az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programját

Kétezernél több család választotta az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programját

Szeptember 19-től 2491 diák részvételével elkezdődött az Iskola Alapítvány által működtetett Délutáni oktatási program 2022–2023-as tanéve.

A hagyományos délutáni programot szakképzett pedagógusok vezetik, amely során szórványvidékeken élő kisiskolásokkal foglalkoznak, segítenek a gyerekeknek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységeket tartanak számukra. A program emellett a gyerekek napi meleg ebédjének biztosításához is hozzájárul, amely jelentős anyagi támogatást nyújt a szülők számára.

Az érdeklődés a program iránt az idén sem csökkent. 12 megyében és Bukarestben, 43 településen, 50 iskolában, 158 tanító segítségével 2491 gyerek részesül idén délutáni oktatásban, amely a tavalyi létszámhoz képest 174 kisdiákkal többet jelent.

„2176 családnak nyújtunk segítséget a program által, akiknek kétharmada magyar, egyharmada vegyes nemzetiségű. Meggyőződésünk, hogy a délutáni foglalkoztatások biztosításával továbbra is növelni tudjuk az anyanyelvű oktatás vonzerejét a szórványban, ahol az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése kiemelt nemzetpolitikai prioritás” – mondta el Nagy Zoltán Levente, a projektet működtető Iskola Alapítvány elnöke. Az alapítvány munkatársainak felmérései megerősítették, hogy idén Beszterce, Hunyad, Máramaros, Szeben és Temes megyékben a magyar osztályokba járó gyerekek több mint 50%-a iratkozott be a programba.

A program a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósul meg.

kapcsolódó

Hírlevél