Kacsó-Doboly Izabella az RMDSZ ifjúsági államtitkár-jelöltje

Kacsó-Doboly Izabella az RMDSZ ifjúsági államtitkár-jelöltje

A Szövetségi Állandó Tanács hétfői ülésén Kacsó-Doboly Izabella-Máriát nevesítette ifjúsági államtitkárnak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség.

Kacsó-Doboly Izabella-Mária, 37 éves jogász, Vajdahunyadon született. A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Jogi Karán, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Természettudományi és Művészeti karának Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szakán szerzett diplomát.

Mesteri tanulmányait a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi  Karán, valamint a Petrozsényi Egyetem Tudományos szakán végezte, kommunikációs készségfejlesztés, közigazgatás és közösségfejlesztés területeken. Posztgraduális tanulmányokat végzett a Temesvári Nyugati Tudományegyetemen, valamint tagja volt a kolozsvári Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégiumnak. 

1997–1999 között a vajdahunyadi Magyar Demokratikus Ifjúsági Szervezet – MADISZ alelnöke. 2000-ben megalapítja a dévai középiskolás diákok magyar tagozatán a Dévai Diákszövetséget, a jelenlegi Hauer Erik Diáktanácsot. 2001–2002 között a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségének – MAKOSZ alelnöke, 2012–2015 között a Magyar Ifjúsági Értekezlet – MIÉRT Szabályzatfelügyelő Bizottságának elnöke, 2017-től a MIÉRT elnökségi tagja. 2017-től a Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács – HUMMIT elnökeként tevékenykedik, 2019-től pedig a RMDSZ Hunyad megyei szervezetének ifjúsági alelnöke.

2010 óta a Hunyad Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóságnál előbb ifjúsági tanácsosként, majd aligazgatóként, jelenleg pedig igazgatóként dogozik.

kapcsolódó

Hírlevél