Ingyenesen sportolhatnak a diákok az iskolai vakációk alatt

Ingyenesen sportolhatnak a diákok az iskolai vakációk alatt

Az iskolai sport az Országos Sportstratégia egyik alappillére. Fontos, hogy élettel töltsük meg a sportbázisokat, hogy minél több fiatallal szerettessük meg a mozgást, hogy megmutassuk nekik, hogy sportolni jó dolog. Ezért a téli vakációban, február 20-24. között különböző sportágakban kínálunk ingyenes bevezető alkalmakat a 6 és 15 év közötti tanulók számára. Az RMDSZ célja, hogy a kormányzati szerepvállalásunk során mindenki számára elérhetővé tegye a sportot, megfelelő körülményeket biztosítson a sportolóknak, minél több sportlétesítményt építsen a lakosság számára, egészségesebb és aktívabb társadalmat építsen, támogassa a csúcsteljesítményt” - nyilatkozta Novák Károly Eduárd sportminiszter.

Február 20 és 24. között az alábbi erdélyi megyékben és sportágakban szervezünk bevezető edzés alkalmakat:

  • Arad megye: karate, úszás, asztalitenisz
  • Brassó megye: torna, ritmikus gimnasztika, kézilabda, alpesisí, röplabda
  • Fehér megye: labdarúgás, harcművészet
  • Hargita megye: kézilabda, cselgáncs, gyorskorcsolya, alpesisí, sífutás
  • Kovászna megye: kosár, labdarúgás, hoki, úszás, alpesisí, asztalitenisz, cselgáncs, ju-jitsu japán harcművészet
  • Máramaros megye: atlétika, kosárlabda, kézilabda, ritmikus gimnasztika, úszás
  • Maros megye: darts, kézilabda, úszás, asztalitenisz, ju-jitsu japán harcművészet, kick-box
  • Szatmár megye: labdarúgás, kézilabda, asztalitenisz, röplabda
  • Szeben megye: karate, asztalitenisz
  • Szilágy megye: kosár, labdarúgás, kézilabda, mini foci, tenisz
  • Temes megye: tollaslabda, cselgáncs, torna (szertorna), birkózás

Az edzéseken való részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni ezen a linken lehet, ahol először a megyét, majd azt a sportágat kell kiválasztani, amelyen részt szeretnének venni a diákok. Ugyanitt megtalálható lesz az edzések időpontja, helyszíne, szabad helyek száma is. Első alkalomkor a diáknak egy háziorvos által kiállított igazolást kell felmutatnia, amellyel igazolja, hogy egészséges és sportolásra is alkalmas.

Hiszem, hogy ez a projekt hozzájárulhat a teljesítménysportban elkötelezett diákok neveléséhez, de egy aktívabb és egészségesebb fiatal generáció kialakításához is” – tette hozzá a sportminiszter.

A Sportminisztérium által indított Herkules Program az ország minden megyéjére kiterjed. Ennek értelmében ott, ahol az iskolai vakáció lejárt, vagy ezen a héten van, a diákoknak lehetőségük volt ingyenesen sportolni a megyéjükben kijelölt sportágakban. A program célja, hogy a bevezető edzéseken részt vevő gyerekek jelentős része a felfedezett sportágakat tovább gyakorolja, és a helyi klubokhoz csatlakozva kiemelkedő eredményeket érjen el.
 
Jelentkezni itt lehet. 
 

kapcsolódó

Hírlevél