Idén harmadik alkalommal kerül sor a romániai egyetemisták és főiskolások fórumára

Idén harmadik alkalommal kerül sor a romániai egyetemisták és főiskolások fórumára

Augusztus 16-án a Victoria Palotában megnyitották a Romániai Egyetemisták és Főiskolások Fórumát, amelyet 3. alkalommal szerveztek meg a romániai diák- és ifjúsági egyesületek, a Fenntartható Fejlődés Főosztállyal együttműködésben, a kormány magas szintű képviselőinek jelenlétében. A rendezvényt már második alkalommal tiszteli meg jelenlétével Románia miniszterelnöke.

A nagyszabású projekt megnyitó rendezvényén, a mintegy 150 külföldi és romániai diák előtt felszólaltak: Marcel Ciolacu, miniszterelnök; Borbély László államtanácsos, a Fenntartható Fejlődés Főosztály koordinátora; Natalia-Elena Intotero, családügyi, ifjúsági és esélyegyenlőségi miniszter; Bogdan-Gruia Ivan kutatási, innovációs és digitalizálási minister; Cătălin Vișean, az egészségügyi minisztérium államtitkára; Ioana Dospinescu, az FRSP társalapítója és a Romanian Business Leaders közéleti menedzsere.

Borbely László államtanácsos, a Fenntartható Fejlődés Főosztály koordinátora, mint a rendezvény házigazdája és fő partnere kiemelte, hogy a diákszövetségek és a kormány közötti együttműködés olyan kapocs, amely az állami intézmények és a romániai fiatalok közötti párbeszéd lehetőségét jelenti. „Az elmúlt évekhez hasonlóan a Fórum 7 bizottságában lezajlott megbeszélések nyomán megfogalmazott állásfoglalások eljutnak az állami intézményekhez, és minden bizonnyal a párbeszéd alapját képezik a jövőben” – mondta. Az államtanácsos kiemelte a FFF és az FSRP közötti partnerség fontosságát is: „3 éve dolgozunk együtt. A kulcsszó a partnerség. Csak párbeszéd és együttműködés révén építhetünk fenntartható Romániát.”

kapcsolódó

Hírlevél