Hogyan igényelhet mozgóurnát a parlamenti választásokra?

Hogyan igényelhet mozgóurnát a parlamenti választásokra?

Mutatjuk, ki és hogyan igényelhet mozgóurnát a parlamenti választásokraKORONAVÍRUS-FERTŐZÖTT SZEMÉLYEK, ILLETVE EZEK KONTAKTJAI
 

Koronavírus-fertőzött személyek, illetve ezek kontaktjai is igényelhetnek mozgóurnát, amennyiben karanténban vagy házi elkülönítésben tartózkodnak. Karanténban levő személyek mozgóurnát igényelhetnek egy kérés kitöltésével, melyhez csatolni kell a megyei/bukaresti Közegészségügyi Hatóság (DSP) döntését.

A házi elkülönítésben levő személyek egy kérés kitöltésével igényelhetik a mozgóurnát, melyhez csatolni kell a következő dokumentumok egyikét:

  • egy egészségügyi intézmény által kiállított kibocsátó papírt, amely tartalmazza a diagnózist és az elkülönítésre vonatkozó utasítást,
  • a megyei/bukaresti Közegészségügyi Hatóság (DSP) döntését,
  • az elmúlt 14 napban elvégzett COVID-19 RT-PCR (pozitív) teszt eredményét.
IGÉNYELJEN MOZGÓURNÁT, HA KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTT ÉS VAN PAPÍRJA RÓLA, TÖLTSE LE A KÉRÉST INNEN! 

 

!Figyelem: Azok a személyek, akik karanténban vagy házi elkülönítésben vannak, de nem rendelkeznek a fenti dokumentumok egyikével sem, ezt a kérésmintát kitöltve igényelhetik a mozgóurnát és a hivatali dokumentumok kiállítását. A kérést e-mailben vagy személyesen bárki leadhatja a megyei választási irodáknál december 4-ig. Megyei irodák elérhetőségei. 

IGÉNYELJEN MOZGÓURNÁT, HA KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTT ÉS NINCS PAPÍRJA RÓLA, TÖLTSE LE A KÉRÉST INNEN! 

 

Az igénylés elbírálását a tartózkodási helyhez eső legközelebbi szavazókör elnöke végzi. A megyei választási irodához érkezett kéréseket legkésőbb december 6. reggel 10-ig leküldik a szavazókörökbe.


BETEG VAGY MOZGÁSKÉPTELEN SZAVAZÓK

Beteg vagy mozgásképtelen szavazók, írott kérelem alapján, igényelhetik a mozgóurnát. Ehhez az alábbi feltételeknek kell eleget tenni:

  • Az igénylést (lehet kézzel írott vagy gépelt) a beteg/mozgásképtelen tartózkodási helyéhez legközelebb eső szavazókörzethez kell benyújtania, azzal a feltétellel, hogy állandó vagy ideiglenes lakhelye abban a megyében (választási kerületben) legyen, ahol tartózkodik.
  • Az írott kéréshez mellékelni kell a betegséget, mozgásképtelenséget igazoló orvosi dokumentumok másolatát.
  • Az igénylést a csatolt dokumentumokkal legkésőbb december 4-ig lehet leadni a megyei választási irodához, vagy 5-én (szombaton) 18.00-20.00 óra között a szavazókörzethez lehet benyújtani.

Az igénylést az orvosi dokumentum másolatával együtt bárki leadhatja az igénylő helyett.

Az írott kérésnek tartalmaznia kell az igénylő teljes hivatalos nevét, személyi számát (CNP), állandó vagy ideiglenes (flotant) lakhely címét, személyi igazolvány adatait (seria și număr buletin), a konkrét tartózkodási hely címét, ahova kérik a mozgóurnát, telefonszámot, a keltezést (kérelem dátumát), és az igénylő saját kézzel írott aláírását.

IGÉNYELJEN MOZGÓURNÁT, HA BETEG VAGY MOZGÁSKÉPTELEN SZAVAZÓ, TÖLTSE LE A KÉRÉST INNEN! KÓRHÁZBAN, IDŐSEK OTTHONÁBAN VAGY MÁS HASONLÓ LÉTESÍTMÉNYBEN LEVŐ MOZGÁSKÉPTELEN SZEMÉLYEK

 

Kórházban, idősek otthonában vagy más hasonló létesítményben levő mozgásképtelen személyek is igényelhetik a mozgóurnát amennyiben állandó vagy ideiglenes lakhelyük az adott megyében (választási kerületben) található. Ha a kórházban vagy idősek otthonában több mint 200 személy igényli a mozgóurnát, akkor az igényléseket az intézmény vezetősége teszi le 5-én (szombaton) 18.00-20.00 óra között, ahhoz a szavazókörzethez, amelyet kijelölt az adott megyei választókerületi irodája.

IGÉNYELJEN MOZGÓURNÁT, HA KÓRHÁZBA VAGY IDŐSEK OTTHONÁBA KÉRI A MOZGÓURNÁT, TÖLTSE LE A KÉRÉST INNEN! 

 

kapcsolódó

Hírlevél