Hajdú Gábor: Újból nagyapáink sírjain táncolna az AUR!  Magyarellenességre magyar szavazat a válasz! Fotó: MTI

Hajdú Gábor: Újból nagyapáink sírjain táncolna az AUR!  Magyarellenességre magyar szavazat a válasz!

Újra az Úzvölgyébe készül az AUR! Nem egyszer bizonyították, hogy ők nem a béke szándékával mennek oda, hanem azért, hogy nagyapáink sírjain táncoljanak, leszaggassák a kerítéseket és tönkretegyék a katonatemetőt – nemzetközi fórumon hívta fel a figyelmet a június 13-i Úzvölgyébe készülő szélsőséges megmozdulás veszélyeire Hajdú Gábor, az RMDSZ parlamenti képviselője. 


A magyarok veszélyérzete ugyan elmúlhatott az elmúlt időszakban, de a veszély nem szűnt meg – mutatott rá az RMDSZ képviselője. „Azt látjuk a mostani választási kampányban is, hogy az AUR magyarellenes megnyilvánulásokkal támadja a magyarokat. Ők ebből akarnak megerősödni! Szatmáron céltáblának használják a magyar közösséget, a PNL-vel összefogtak a magyarok ellen. Kolozsváron magyar iskolákat akarnak bezáratni. Perek százait visszük a hátunkon, amelyek az anyanyelvhasználat, a zászlóink és címereink ellen irányulnak, és most újra Úzvölgyébe készülnek június 13-án, hogy meggyalázzák őseink emlékét és sírjait” – sorolta Hajdú Gábor az AUR közösségünk elleni támadásait. 


Az RMDSZ politikusa a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala képviselőinek összefoglalta: az AUR nem légből kapott veszély. Ez az ízig-vérig magyarellenes párt megerősödve fog bejutni az önkormányzatokba és az Európai Parlamentbe. „Ne legyen kétségünk: csak mi, az RMDSZ fogunk szembeszállni velük. Minél többen szavazunk vasárnap az RMDSZ-re, annál nagyobb erőnk lesz védekezni ellenük!” – nyomatékosított. 


2019-ben az AUR mostani vezetőivel az élen szélsőséges, nacionalista csoport vonult be az Úzvölgyébe, hogy megszentségtelenítse felmenőink sírjait. Legutóbb tavaly Horea, Cloșca és Crișan román népi felkelőket ábrázoló óriásplakáttal vonultak a szélsőségesek a katonatemetőbe, és 150 fakeresztet állítottak fel, és korábban meg öntött betonkereszteket.

kapcsolódó

Hírlevél