Gyűlöletkeltésre buzdított az AUR a Szatmár megyei Erdődön Fotó: georgesimion.ro

Gyűlöletkeltésre buzdított az AUR a Szatmár megyei Erdődön

Politikai nyilatkozatban ítélte el az AUR újabb magyarellenes gyűlöletkeltését Nagy Szabolcs Szatmár megyei képviselő a Parlamentben, miután a Szatmár megyei Erdődön, a szélsőséges politikai párt elnöke, George Simion közönséges stílusban támadta a magyar közösséget, többek között az RMDSZ-t és ezzel együtt minden erdélyi magyart. A szélsőség párt vezetője politikai ellenségnek nevezte az RMDSZ-t országosan és Szatmár megyében is, majd förtelmes, soviniszta teremtményként jellemezte a szervezetet.

„Az ilyen harcias és gyűlöletkeltő beszédnek a magyarok ellen nincs helye Szatmár megyében, egy multikulturális megyében, ahol románok, magyarok, szlovákok, romák és más nemzeti kisebbségek képviselői békésen élnek együtt és tisztelik egymást. Kiábrándító az a tény, hogy Szatmár megyei szinten az AUR egy hajóban evez a Nemzeti Liberális Párttal, miután bejelentették, hogy támogatják a Szatmár Megyei Tanács liberális elnökjelöljét, Adrian-Felician Cozma parlamenti képviselőt, a liberális párt szatmári vezetőjét. Cozma képviselő úr az elmúlt években hasonló gyűlöletkeltő hangnemben nyilatkozott a magyar egyházak, civil szervezetek és a magyar közösség, valamint annak képviselői ellen. Egyértelmű, hogy Szatmár megyében a Nemzeti Liberális Párt egyenrangúvá vált az AUR-ral.” – nyilatkozta a Szatmár megyei képviselő.

 „Az AUR a magyar emberek ellensége és azt a légkört, amit a parlamentben megtapasztaltunk, most be fogják vinni az önkormányzatokba, legyen szó Szatmár vagy más megyékről. Meg fogják mérgezni a helyi közéletet azzal a verbális agresszióval, amivel ők rendelkeznek. Ennek a gyűlöletkeltésnek nem szabad teret adni. Az a céljuk, hogy a magyar nyelvet, a magyar nyelv használatát, a kisebbségi szimbólumokat korlátozzák és betiltsák. Ez egy reális veszély, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. Akkor tudjuk megvédeni a szatmári magyarokat és a közösségeinket, ha a döntés eszközét nem engedjük ki a kezünkből sem helyi, sem országos, sem az Európai Parlament szintjén.” – tette hozzá a képviselő.

kapcsolódó

Hírlevél