Év végéig még 150 millió euró értékben írunk alá finanszírozási szerződést

Év végéig még 150 millió euró értékben írunk alá finanszírozási szerződést

Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma 300 millió euróval támogatja az élelmiszer- és építőipari vállalkozásokat. Az október végi kiírásra összesen 1906 pályázat érkezett be. A kiértékeléskor kiderült, hogy ezek közül 1826 jogosult pályázó van, ebből 437 élelmiszer és 1389 építőipari vállalkozás. Az év végéig a támogatási keret felére, azaz 150 millió euróra írnak alá finanszírozási szerződéseket összesen 467 céggel. A többi szerződés megkötésére jövő év elején kerül sor.

„Nagyon fontos, hogy minél hamarabb aláírjuk a szerződéseket a cégekkel. Tudjuk, hogy nekik is nagy szükségük van a pénzre, hiszen az idén rengeteg megpróbáltatás érte őket, de az átlag polgár is érezte ezeknek a megpróbáltatásoknak a hatását. A vállalkozások támogatásával az a célunk, hogy kilábaljunk a válságból és az árak normalizálódjanak. Éppen ezért jövőre is rengeteg kiírással készülünk"– foglalta össze Hegedüs Csilla államtitkár.

A sikeres pályázók az IMM Recover platformon kapnak értesítést a pályázatuk jóváhagyásáról, és ott tölthetik fel a szerződéshez szükséges dokumentumokat is.

A sikeres pályázók listája megtalálható a minisztérium oldalán.
 

kapcsolódó

Hírlevél