Elvégezte az első 150 köztisztviselő a fenntartható fejlődési szakértő tanfolyamot

Elvégezte az első 150 köztisztviselő a fenntartható fejlődési szakértő tanfolyamot

November 22-én, kedden került sor a bukaresti Gazdaságtudományi Akadémián a „Közigazgatás a Fenntartható Fejlődésért” posztgraduális program első generációjának diplomaosztó ünnepségére. Ezzel lezárult a kormány Fenntartható Fejlődés Főosztályának az a kezdeményezése, amely által bevezették a COR-ba a fenntartható fejlődési szakértő szakmát és kidolgozták az ehhez kapcsolódó foglalkozási szabványt. Az első 150 szakértőt a Bukaresti Gazdaságtudományi Akadémiával együttműködésben képezték ki a „Fenntartható Románia – Románia Fenntartható Fejlődési Stratégiája 2030 megvalósításához szükséges stratégiai és intézményi keretrendszer kialakítása” című, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló SIPOCA projekten keresztül.

 

„Nélkülözhetetlen a képzett emberi erőforrás minden olyan folyamatban, amely az emberek életének jobbá tételét célozza. Örülök, hogy az általunk tett erőfeszítések révén a Fenntartható Fejlődés Főosztályának sikerült megvalósítania ezt a kihívásokkal teli tervet. Ma már megvan a fenntartható fejlődés első 150 szakértője, ami a rendelkezésemre álló információk alapján, egyedülálló európai szinten is. Természetesen a fenntartható fejlődés jegyében folytatjuk ezt a képzési folyamatot, és célunk, hogy az Országos Helyreállítási Terven keresztül 2026-ra 2000 fenntartható fejlődéssel foglalkozó szakértőnk legyen, ennek 75%-a helyi, közigazgatási szinten. Az egyetemekkel kialakított szoros együttműködés révén arra is fogunk figyelni, hogy a leendő hallgatók képzése annak a régiónak az igényei szerint történjen, amelyben tevékenykednek.  Ahogy azt a végzősöknek kiosztott, úgynevezett küldetéslevelekben is jeleztük, fenntartható társadalom csak közös erőfeszítéssel épülhet” – nyilatkozta Borbély László.

A posztgraduális képzés 12 hétig tartott, 180 órából állt, ebből 60 óra elméleti és 120 óra gyakorlati tevékenység. A program keretében kifejlesztett oktatási források elérhetőek itt.

 

 

 

 

 

kapcsolódó

Hírlevél