Elkezdődött az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programja!

Elkezdődött az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programja!

A szórványvidékeken működő Afterschool program során a pedagógusok nemcsak a házi feladatokban segítik a gyerekeket, hanem különféle készségfejlesztő foglalkozásokat is biztosítanak számukra.

13 megye (és Bukarest) 64 iskolájában 190 pedagógus közreműködésével szeptember 23-án, hétfőn indult a Délutáni oktatási program, melyben idén 2904 gyermek vesz részt.

Az Afterschool legnagyobb sikerét a folyamatosan növekvő érdeklődés mutatja számunkra, illetve egyes településeken az elmúlt években tapasztalható megnövekedett diáklétszám. Több helyszínen azt láttuk, hogy az utóbbi időszakban a programnak köszönhetően sikerült stabilizálni a gyereklétszámot és elkerülni azt, hogy a magyar oktatás megszűnjön. A 2019 óta működő Délutáni oktatási program elmúlt 6 éve alatt összesen 14.030 diák vett részt a foglalkozásokon.” - közölte Nagy Zoltán Levente, a programot szervező Iskola Alapítvány elnöke.

A délutáni oktatást igénylő, több mint 2500 család 66%-a magyar, 14%-a román, 18%-uk vegyes nemzetiségű, 2% egyéb, a romántól és a magyartól eltérő nemzetiségű.

A program hozzájárul a mindennapi meleg ebéd költségeinek fedezéséhez is, ezzel is közvetett anyagi segítséget nyújtva a családoknak. Idén 2395 gyermek ebédköltségeit az Alapítvány biztosítja, míg 509 diák az Egészséges ebéd program részeként kap meleg ételt.

A program hosszútávú célja továbbra is az, hogy vonzóbbá tegye az anyanyelvi oktatást, támogassa a magyar identitás megőrzését, és erősítse a magyar iskolák szerepét a szórványvidékeken is. A délutáni oktatási program finanszírozását Magyarország Kormánya biztosítja.

kapcsolódó

Hírlevél