Borbély Lászlót választották meg az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) elnökévé

Borbély Lászlót választották meg az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) elnökévé

A Fenntartható Fejlődés Európai Hálózata (ESDN) közgyűlésén, megalakult a szervezet új Végrehajtó Bizottsága, ahol Borbély Lászlót a kormány Fenntartható Fejlődés Főosztályának koordinátorát választották meg az ESDN elnökévé.

„Megtiszteltetés számomra, hogy betölthetem ezt a pozíciót, amely új lehetőségeket jelent Románia számára a fenntartható fejlődés terén. Az ENSZ kitüntetése és az elmúlt években kapott elismerések mellett az ESDN elnöki pozíciója újabb megerősítése annak a ténynek, hogy Románia aktív nemzetközi szinten és regionális központ a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlődési menetrend végrehajtását illetően.

Proaktív hozzáállással, vízióval, kitartással és szakmaisággal sikerült idáig eljutnunk. Ehhez hozzájárultak a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia megvalósításának általunk kidolgozott intézményi keretei és egyéb intézkedések. Ez a pozíció megerősíti Románia nemzetközi szerepét ezen a területen, és bizonyítja, hogy jó úton haladunk a 2030-ig tartó menetrend megvalósítása terén” – jelentette ki Borbély László.

A Fenntartható Fejlődés Európai Hálózata olyan kormányzati tisztviselőket és szakértőket tömörít, akik a fenntartható fejlődési politikák kialakításáért és végrehajtásáért felelősek az európai közösségben. A hálózatnak jelenleg több mint 400 tagja és partnere van 40 államból

Az ESDN ugyanakkor ösztönzi a páneurópai párbeszédet a fenntartható fejlődés népszerűsítése érdekében, valamint szakmai tanácsot ad a politikai döntéshozóknak európai, országos és regionális/helyi szinten. További részletek itt: https://www.esdn.eu/

kapcsolódó

Hírlevél