Az oltáskampány népszerűsítése mellett kötelezi el magát az RMDSZ parlamenti csoportja

Az oltáskampány népszerűsítése mellett kötelezi el magát az RMDSZ parlamenti csoportja

Tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban a közbeszédben nagy teret kaptak azok az összeesküvéselméletek, amelyek oltásellenességre buzdítják a társadalmat, az RMDSZ parlamenti csoportja egyhangúlag arról döntött, hogy felelős magatartást tanúsítanak, és az oltáskampány népszerűsítése mellett kötelezik el magukat.

A magyar törvényhozók hangsúlyozzák: a tudósok megállapításait nem szabad egy lapon emlegetni az ellenőrizetlen álhírekkel, amelyek amellett, hogy megtévesztőek, egymás és a tudomány ellen hangolják az embereket.

„Meggyőződésünk, hogy az immunizálás csökkenti a koronavírus negatív következményeit és ezáltal nemcsak családunkat, hanem az egész közösséget védjük a fertőzéstől. Egy megfelelő fokú átoltottság által pedig a járvány incidenciája mellett a COVID-19-el összefüggésbe hozható halálesetek is csökkennek" - fogalmaz az RMDSZ parlamenti csoportja.

A Szövetség képviselői és szenátorai arra bíztatják az erdélyi magyarokat, hogy éljenek az oltás lehetőségével, hiszen csak így lehet véget vetni a pandémiának és térhet vissza az élet a normális kerékvágásba.

Továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy csak hiteles forrásokból tájékozódjunk és ne higgyünk a megtévesztő álhíreknek. Az RMDSZ ezért indította el tavasszal a korona.rmdsz.ro koronavírus tájékoztató oldalt, hogy hiteles és naprakész információkat szolgáltasson a magyaroknak a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén. Tegyünk mindannyian az egészségünkért!

Az oltásról itt olvashat.

kapcsolódó

Hírlevél