Antal Lóránt: zöld út a termelőfogyasztók jogainak bővítésére

Antal Lóránt: zöld út a termelőfogyasztók jogainak bővítésére

Döntött a szenátus arról az RMDSZ-es tervezetről, amely az energiatermelő-fogyasztók jogait terjeszti ki, és megteremti a lehetőséget arra, hogy az energiaszámlák árából leüssék a többlettermelés értékét.

Az RMDSZ javaslatának köszönhetően a jelenleg hatályos törvény által előírt 24 hónap helyett akár havi rendszerességgel lehet kompenzálni a számlák árát, amennyiben a termelő-fogyasztó többletenergiát termel. A tervezet továbbá azt is leszabályozza, hogy a földgázszámlát a megtermelt villamosenergiatöbblet árával kompenzálják, illetve a többletenergiából származó összeget át lehet ruházni más fogyasztási pontokra, így egy családtagnak, kórháznak vagy árvaháznak a számláját is kompenzálhatja egy termelő-fogyasztó.

Antal Lóránt RMDSZ-es szenátor, a tervezet kezdeményezője elmondta: „bár még tavaly megszavazta a parlament ezt a törvénytervezetet, decemberben az államelnök felülvizsgálatra küldte vissza. Miután a szakbizottságokban meghoztuk a szükséges módosításokat, ma újabb lépést tehettünk a végleges elfogadása felé! Következik a képviselőházi jóváhagyás.”

A jogszabály a képviselőházi szavazást és a Hivatalos Közlönyben való megjelentetést követően léphet érvénybe.

kapcsolódó

Hírlevél