A marosvásárhelyi olimpiai úszómedence ad otthont a Reménység Kupa úszóversenynek

A marosvásárhelyi olimpiai úszómedence ad otthont a Reménység Kupa úszóversenynek

Úszóversennyel, szinkronúszással és vízilabda mérkőzéssel nyitják meg a marosvásárhelyi olimpiai úszómedencét a nagyközönség előtt. Az augusztus elsején, 10 órától kezdődő rendezvényen részt vesz Novák Eduárd sportminiszter is.

A korszerű, olimpiai követelményeknek megfelelő uszodát augusztus 2-tól a sportolni és kikapcsolódni vágyó közösség is használatba veheti. A létesítmény edző- és versenymedencéből áll, utóbbi a legszélesebb medence az országban, és a legújabb technológiával épült. 

Az Országos Sportstratégia magában foglalja az infrastruktúra fejlesztését is, hogy a versenysportolóknak és a gyerekeknek lehetőségük legyen az összes sportág gyakorlására. Mi ezt vállaltuk és ezért dolgozunk. Csak így lehet egy egészségesebb, aktívabb generációt nevelni, nekünk pedig kötelességünk ebben támaszt nyújtani. Örülök, hogy hamarosan a marosvásárhelyieknek is lehetőségük lesz ebben az új sportkomplexumban mozogni, remélem sok bajnokunk kerül ki innen” – nyilatkozta Novák Eduárd RMDSZ-es sportminiszter.

A Reménység Kupa a 2011–2015. között született gyerekek 50 méteres szabadúszás versenyével kezdődik, majd a 2010-ben vagy utána született gyerekek stafétaversenyével folytatódik, de az érdeklődők egy szinkronúszás bemutatót és egy vízilabda mérkőzést is megtekinthetnek.

kapcsolódó

Hírlevél