545 élelmiszer- és építőiparban működő céget finanszíroz még az idén a kormány

545 élelmiszer- és építőiparban működő céget finanszíroz még az idén a kormány

Az Európai Projektek és Beruházások Minisztériuma október végén írta ki a 300 millió euró értékű 4.1.1 BIS pályázatot olyan élelmiszer- és építőipari vállalkozások számára, melyek a járványhelyzet alatt sem voltak veszteségesek. A kiírásra összesen 1906 vállalkozás jelentkezett, melyből 458 élelmiszeripari és 1448 építőipari vállalkozás, az igényelt támogatás 671,5 millió euró. A beérkezett pályázatok már átestek az automatikus kiértékelésen, ennek alapján fogják megkötni a finanszírozási szerződéseket. A kitűzött cél, hogy év végéig 150 millió euró értékben írjanak alá szerződéseket, ez megközelítőleg 309 élelmiszer- és 236 építőipari vállalkozást jelent. A jövő év elején fogják megkötni a fennmaradó 150 millió euróra is a támogatási szerződéseket.

Támogatjuk a gazdasági válság és háború okozta nehéz helyzetben azokat a vállalkozásokat is, amelyek már egyszer a járvány alatt bizonyítottak. Örülünk, hogy ennyien jelentkeztek, hiszen rengeteg vállalkozásnak tudunk így segíteni. Az automatikus kiértékelés megtörtént, így kezdődhet a finanszírozási szerződések aláírása” – foglalta össze Hegedüs Csilla államtitkár.

A 4.1.1 BIS kiírás keretében a termelőterek korszerűsítésével és felújításával, technológiai és funkcionális berendezésekkel, számítástechnikai eszközökkel, irodai berendezésekkel, termeléshez és forgalmazáshoz szükséges szállítóeszközök vásárlásával, energiamegtakarítással kapcsolatos kiadásokat lehet fedezni.

A pályázó cégek és a kiértékelési pontszámok itt tekinthetőek meg

kapcsolódó

Hírlevél