2517 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra és de minimis támogatási programba az európai beruházások minisztériumánál

2517 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra és de minimis támogatási programba az európai beruházások minisztériumánál

Összesítette az Európai Projektek és Beruházások minisztériuma a kis- és közepes vállalkozások számára kiírt 411-es programra beérkezett pályázatokat. Összesen 2517 vállalkozás jelentkezett állami támogatásra és de minimis támogatási programba. A program költségvetése több, mint 400 millió euró, ezt az összeget Uniós támogatásból fedezik.

Elsődleges feladatunk, hogy segítsünk a romániai vállalkozásoknak kilábalni a koronavírus okozta nehézségekből. Ezért különösen örülök, hogy ennyi vállalkozó élt a lehetőséggel. Ilyenkor érzem, hogy a befektetett munkánk meghozza a gyümölcsét. Arra fogunk törekedni a jövőben is, hogy minél több támogatással és lehetőséggel segítsük vállalkozóinkat a talpraállásban.” - nyilatkozta Hegedüs Csilla, az Európai Projektek és Beruházások Minisztériumának államtitkára.

A pályázatok elbírálása két ütemben valósul meg. Az első az automatikus értékelés, azok a projektek, amelyeket adminisztratív okok miatt kizártak a pályázók köréből, valamint azok, amelyek nem érték el a minimális pontszámot (60 pont), elutasító határozatot kapnak az IMM Recover platformon keresztül. Ezt a határozatot megfellebezhetik az érintett vállalkozások.

 A minimum 60 pontot elért pályázatok esetében elkezdődik a kiértékelés második szakasza, emiatt a csatolmányban feltüntetett rangsor még változhat.

A finanszírozási szerződések aláírása szeptember 16-án kezdődik és legkésőbb 2022.12.31-ig tart.

A vállalkozások listája elérhető a minisztérium honlapján

kapcsolódó

Hírlevél