1076 céget, közöttük 503 Erdélyben működő kis- és középvállalkozást támogatunk a fejlődésben

1076 céget, közöttük 503 Erdélyben működő kis- és középvállalkozást támogatunk a fejlődésben

Elsődleges feladatunk, hogy segítsünk a romániai vállalkozásoknak kilábalni a nehézségekből és támogatni őket a fejlődésben, a versenyképesség növelésében. A koronavírus-járvány és az azt követő gazdasági krízis sok céget sodort nehéz helyzetbe.
 
Az az RMDSZ dolga, hogy segítsen a bajbajutott vállalkozásoknak talpra állni, mert csak így tudjuk megmenteni a munkahelyeket és újakat létrehozni. Az ehhez kapcsolódó pályázati kiírás teljes költségvetése 358 140 596 euró, a feldolgozóipar, az építőipar, a nagy- és kiskereskedelem, az élelmiszeripar, a textiltermékek, ruházati cikkek és lábbelik gyártása, fafeldolgozás, papírgyártás, kohászati ipar, gépjárművek és motorkerékpárok javítása, szállítás és raktározás, oktatás, egészségügy, vendéglátóipar terén tevékenykedő vállalkozások támogatására.
 
Az Európai Uniós forrásokból megvalósuló program keretében a vállalkozások projektenként 50 000 és 500 000 euró közötti összegű támogatást nyerhettek.
 
Nagyon fontosnak tartom a kis- és középvállalkozások fejlődését, versenyképességének növelését. Sikerült rekordidő alatt a pályázatokat elbírálni, és 503 erdélyi cég nekikezdhet a befektetéseknek. Ez a munkahelyek megmentését, újabbak létrehozását jelenti, nem beszélve arról, hogy növeljük a cégek versenyképességét is. Gratulálok a nyerteseknek, jó munkát kívánok!” – összegezte Hegedüs Csilla államtitkár.
 
Eddig összesen 1076 vállalkozás nyert támogatást, köztük 503 Erdélyben, összesen 363 114 578,87 euró vissza nem térítendő finanszírozásban. Március 31-ig minden nyertes cég nekikezdhet a befektetésnek.
 
 
 

kapcsolódó

Hírlevél