Visszahelyezheti választási óriásplakátjait Frunda György szenátorjelölt

2012.12.06. | Maros , Parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Visszahelyezheti választási óriásplakátjait Frunda György szenátorjelölt, miután a Központi Választási Bizottság megalapozottnak ítélte beadványát. Abban azt kifogásolta a politikus, hogy a Kossuth (Călăraşilor) utca 1. és a Győzelem tér 34. szám alatti ingatlanokról törvénytelenül távolították el molinóit a helyi polgármester utasítására.

Mint ismert, a római-katolikus egyház Kossuth utca 1. szám alatti épületére, valamint a Győzelem tér 34. szám alatti magánházra kihelyezett két óriásplakátot november 14-én előzetes figyelmeztetés nélkül eltávolították, és megrongálták.

A 2008. évi 35-ös számú törvény 39. cikkelyének 5. bekezdése alapján a tulajdonos jóváhagyásával reklámcélú plakátokat el lehet helyezni az épületeken.

Frunda György korábban kijelentette, hogy egy helyi önkormányzati határozat nem írhatja felül az ország törvényeit. Az eltávolítás előtt kötelezően értesíteni kellett volna a jelöltet, és három napos fellebbezési időt is kellett volna biztosítani számára.

Mulasztásával a polgármester jogsértést követett el, amelyért felelni fog. Frunda György bűnvádi feljelentést tett, mert a választási plakátok eltávolítása törvénytelen módon történt. Az eljárást a 2008. évi 35-ös számú törvény 50. cikkelyének F-pontjában, valamint a Büntetőtörvénykönyv 217. cikkelyében foglaltak alapján kezdeményezte.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.