Új prioritások az RMDSZ 12. kongresszusán

2015.04.15. | 12. Kongresszus

Új prioritások az RMDSZ 12. kongresszusán

25 év után meg kell kísérelnünk újragondolni a Szövetség politizálását, nem a célokat kell újra kitalálnunk, hanem új prioritások alapján kell kijelölnünk az utat, amelyet a közösségépítés, az őszinte párbeszéd és a magyar emberekkel való igaz összefogás jellemez majd az elkövetkezendőkben. Ez az Újratervezés Kongresszusának tétje” – nyilatkozta ma, április 15-én Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, a hétvégén, Kolozsváron sorra kerülő eseményről.

A kongresszusi biztos elmondta, az RMDSZ meg kell erősítse a kapcsolatát azokkal az emberekkel, akik évek óta önzetlenül dolgoznak a magyar közösségért, és újra kell fogalmazza az új generációnak szánt üzeneteit, valamint meg kell találnia arra a lehetőséget, hogy minél több emberhez közvetlenül jusson el.

„Hatékony működést és belső tájékoztatást, egy sokkal erőteljesebb kommunikációt tervezünk, ezek az újratervezés alappillérjei, emellett részletes terveket készítünk az oktatás, a családpolitika, az ifjúságpolitika, a nemzetpolitika, a gazdaságpolitika, a külpolitika és a nők közéleti szerepvállalása kapcsán” – ismertette a Szövetség terveit a főtitkár, aki a kongresszuson elfogadásra kerülő új Alapszabályzatról elmondta, ez hátteret kell biztosítson a szervezet hatékony működéséhez, mindahhoz a munkához, amit az újratervezés égisze alatt meg kíván valósítani.

„Az Ügyvezető Elnökséghez való visszatérés elsősorban a hatékonyabb közösségépítési munkához járul hozzá. Meg kell erősítsük a Szövetség mozgalmi jellegét, nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a szakpolitikai munkára. Civil és szakmai szervezetekkel, szakértőkkel való együttműködésünk által javítani akarunk közpolitikáink minőségén is” – emelte ki Kovács Péter az alapszabályzat-módosítás fontosabb elemeit, hozzátéve: „arra kell összpontosítanunk, hogy megerősítsük az együttműködést a különböző testületek között, a megyei szervezetek és az országos központ, valamint az önkormányzataink és helyi szervezeteink között is. Ez azt is jelenti, hogy több közös tervezésre, de hatékonyabb számonkérésre is szükség lesz.”