Új elnöke van a Kolozs megyei nőszervezetnek

2015.10.17. | Kolozs , RMDSZ Nőszervezet
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Új elnöke van a Kolozs megyei nőszervezetnek

A Kolozs megyei nőszervezet tisztújító küldöttgyűlést tartott október 16-án, pénteken délután Kolozsváron. A küldöttgyűlésen jelen volt az Országos Nőszervezet részéről Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere, Hegedüs Csilla és Fehér Kardos Gabriella országos alelnökök, Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének elnöke és László Attila szenátor.

A küldöttgyűlést a leköszönő elnök, Oláh Emese nyitotta meg, majd átadta a szót a meghívottaknak. Csoma Botond megyei elnök üdvözölte a nőszervezet újraalakulását, támogatásáról biztosítva a Kolozs megyei nőszervezetet. László Attila szenátor szerint a nők lendülettel és tenni akarással sokat tehetnek a közösségért, így mindenképp hasznos a megújuló nőszervezet munkája a megyében.

Hegedüs Csilla, az Országos Nőszervezet alelnöke kiemelte az országos programok, mint a Mosolygós Karácsony, a Húsvéti Zsongás, valamint a Sikeres Nők Iskolája rendezvények sikerességét, és abbéli meggyőződésének adott hangot, miszerint a nőszervezet az RMDSZ-en belül a közösségépítés terén tud a legtöbbet tenni. Horváth Anna alpolgármester a közösségépítés fontosságát hangsúlyozta, hiszen a politikai tettek elsősorban a közösség problémáiból, javaslataiból kell hogy építkezzenek, és a Kolozs megyei nőszervezet ebben is jó partner lehet.

Oláh Emese leköszönő elnök röviden összefoglalta az elmúlt két év munkáját, felsorolva a számtalan rendezvényt, amely megszervezésében a Kolozs megyei szervezet részt vállalt, beszélve ugyanakkor a nehézségekről, akadályokról is. Elmondta, nem kíván további mandátumért versenybe szállni, és Fekete Emőkét javasolta a megújuló nőszervezet élére.

Fekete Emőke nagy tapasztalattal rendelkezik mind a közösségszervezés, mint a közigazgatás terén, volt városi tanácsos, államtitkári rangú államtanácsos, valamint a Kolozs Megyei Tanács alelnöke is.

Bemutatkozó beszédében Fekete Emőke elsősorban céljait ismertette, elsőrendű fontosságúnak tartja a nők közéleti és politikai szerepvállalásának erősítését és támogatását, a közéletben tevékenykedni és tenni vágyó nők képzésének megszervezését, valamint a jótékonykodást célzó tevékenységeket. Az elnökjelölt bemutatta csapatát is, akik politikai és közéleti tapasztalattal rendelkező hölgyek: ügyvezető elnök Szabó Mónika, három régiós alelnök, Muresán Ildikó, Bálványosváralja polgármestere, Kolozsvári Ilona, Tordatúr alpolgármestere, Buzás Fekete Mária Bánffyhunyad tanácsosa, valamint Borsos Orsolya kommunikációs alelnök.

A küldöttgyűlés 37 leadott szavazatból, 36 érvényes szavazat mellett 36 szavazattal Fekete Emőkét választotta a Kolozs megyei nőszervezet elnökévé, megszavazva a csapat tagjait is.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.