Székelyföld egységes márkaként válhat még vonzóbb turisztikai célponttá

2014.05.20. | Hargita , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Székelyföld egységes márkaként válhat még vonzóbb turisztikai célponttá

Fotó: Bethlendi Tamás

A székelyföldi turizmus vonzerejét integrált stratégia alapján tudjuk növelni, együttes fellépést biztosítva a vendéglátóknak, helyi termelőknek és gazdáknak, de önkormányzatoknak, közbirtokosságoknak civil kezdeményezéseknek is, hiszen ma a turizmus többről szól, mint a vendéglátásról – hívta fel a figyelmet Winkler Gyula kedden délelőtt Parajdon, ahol elsősorban turizmusban érdekelt vállalkozókkal találkozott. 

"Székelyföld, mint egységes márka – ezt kell népszerűsíteni, úgy érzem, már elindult ezen a téren az együttgondolkodási folyamat, a székely termékek levédése, az egységes arculat kialakítása, a programok és szolgáltatások összekapcsolása megkezdődött. Életérzést kell eladni a turistáknak, Székelyföldön pedig minden közösségnek van sajátos hagyománya, legendája, természeti és kulturális öröksége, ezeket kell a szokványos vendéglátói kínálat mellé tenni és máris a jellegzetes Székelyföld érzést adjuk át a turistának. Ebbe a folyamatba kapcsolódnak bele a gazdák, akik jó minőségű helyi termékeket kínálnak, így a mezőgazdaság mellett külön jövedelemhez juthatnak. De ugyanígy az önkormányzat, a közbirtokosság, civil szervezetek is  részesei kell hogy legyenek a turisztikai láncolatnak, a végeredmény pedig magáért beszél, hiszen megerősödik a helyi gazdaság, munka és karrierlehetőséget nyújt fiataljainknak, ez pedig itthon tartja őket” – magyarázta Winkler Gyula, aki külföldi példával is alátámasztotta mondandóját.

 

"Dél-Tirolban harminc, negyven évvel ezelőtt ismerték fel, hogy a vidéki közösségeket úgy lehet megerősíteni, ha nemcsak a mezőgazdaságra támaszkodnak, hanem bekapcsolódnak a turisztikai láncba, gazdáikat bevonták a helyi termékek értékesítése révén, ma már ugye mindenki úgy ismeri ezt a régiót, mint turisztikai paradicsomot” – emelte ki Winkler Gyula, hangsúlyozva, Székelyföldnek minden adottsága megvan, hogy még vonzóbb turisztikai célponttá váljon az elkövetkezőkben.

 

A parajdi kultúrotthonban megszervezett beszélgetésen részt vett Moldován József és Antal István, az RMDSZ parlamenti képviselői, valamint Asztalos Ferenc udvarhelyszéki EP-képviselőjelölt. A találkozó házigazdája Bokor Sándor Parajd polgármestere volt. Az EP-képviselő megtekintette a parajdi sóbányát és egyeztetett Seprődi Zoltán bányaigazgatóval. Délután Korondon vállalkozói fórumon, majd Farkaslakán turisztikai információs iroda felavatásán vesz részt. Winkler Gyula erdélyi körútjának képes beszámolóját a http://winklerkampanyban.tumblr.com/oldalon találják.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.