Soós Zoltán: színvonalasabbá kell tenni a marosvásárhelyi felsőoktatást

2016.05.11. | Maros , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Soós Zoltán: színvonalasabbá kell tenni a marosvásárhelyi felsőoktatást

Az önkormányzatnak támogatnia kell az egyetemeket abban, hogy minél színvonalasabb felsőoktatást biztosíthassanak hallgatóik számára – szögezte le Soós Zoltán független polgármesterjelölt.  Marosvásárhely Erdély egyik nagy egyetemi városa, nagy múlttal rendelkező orvosi egyeteme van, és több állami és magánegyetem működik itt, hallgatóik kiemelkedő eredményeket érnek el, de a világ rangos felsőoktatási intézményeivel szemben alulmaradnak. 

„Ahhoz, hogy a mi egyetemeink is rangos publikációkkal büszkélkedjenek, fontosnak tartom, hogy uniós alapok lehívásával, az egyetemekkel karöltve innovációs és kutatási központokat hozzunk létre Marosvásárhelyen, amelyhez az önkormányzatnak is hozzá kell járulnia” – nyilatkozta Soós Zoltán független polgármesterjelölt.

A Webometrics által közzétett legújabb rangsorban a marosvásárhelyiek jóval alulmaradnak a legjobb helyezést elérő romániai egyetemtől is. A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem a 787., a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pedig a 6133., a Petru Maior Egyetem a 6461., a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem a 6619. helyen szerepel a ranglistán.

A rangsorolást a kutatások relevanciájának, a publikációk minőségének és az online láthatóságának összesítése alapján készítették.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.