Háromszék: RMDSZ-es polgármestere van a megye mind a négy magyar városának

2012.06.11. | Kovászna , Önkormányzati választások , Választások napja
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az előzetes várakozásokat is felülmúlta az Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki eredménye: Kézdivásárhelyet és Barótot is fölényesen visszanyerték a szövetség jelöltjei.

Előpatakot, ahol 9,9%-os magyarság van, eddig a Szociáldemokrata Párt színeiben induló román nemzetiségű polgármester vezetett most újra magyar polgármestere van Kovács László személyében. Hasonló a helyzet Sepsikőröspatakon is, ahol az RMDSZ színeiben induló Kisgyörgy Sándor lett a település vezetője.

Az RMDSZ területi szervezete Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár mögött felállított sátorban várta a háromszéki eredményeket. Június 10-én, vasárnap a megyei tanácselnöki tisztségéért folyó versenyt Tamás Sándor nyerte: „Rendkívül jó eredményt értünk el a megyében: több szavazatot, több mandátumot szereztünk, mint a négy éve. Ez az ünneplés pillanata, ugyanakkor máris arra gondolok, hogy Baróton Lázár Kiss Barnával, az új polgármesterrel rengeteg dolgunk lesz. Ugyanez érvényes Kézdivásárhelyre is, ahol ugyan lényegesebben jobb a város helyzete, de az előző polgármester számos elmutyizott ténykedését kell helyrehoznunk. Úgy gondolom, hogy az igazi munka csak most kezdődik el, hiszen eddig jószerével csak két várossal voltak közös projektjeink. Mostantól jelentősen több beruházást kell eszközölnünk: meg fogjuk találni erre a megoldást, hiszen elhárult a legnagyobb akadály, amelyet a gáncsoskodó polgármesterek jelentettek.”

Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere, aki 80 százalékos feldolgozottság mellett 78 százalékos eredményével toronymagasan vezet elmondta: „Bíztam abban, hogy a szentgyörgyiek értékelik az eredményt. Nehezen találom a szavakat, mert számítottam arra, hogy nagy lesz a választási részvétel, de ez az eredmény engem is meglepett a szó legpozitívabb értelmében. Ilyen körülmények közt öröm lesz dolgozni.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.