Péter Ferenc: a megyei tanácsnak jobban oda kell figyelne a közösségek valós igényeire

2016.05.20. | Maros , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Péter Ferenc: a megyei tanácsnak jobban oda kell figyelne a közösségek valós igényeire

„A sportolás ma már nem számíthat luxusnak, nem engedhetjük meg, hogy a különböző mozgási lehetőségek elérhetetlenek legyenek bárki számára – nyilatkozta ma Péter Ferenc szovátai polgármester, az RMDSZ Maros megyei tanács-elnökjelöltje azt követően, hogy a Harasztkereken új sportpályát avattak fel. 

A politikus szerint a mozgást biztosító korszerű terek kialakítása jogos elvárás az emberek részéről, Ákosfalva önkormányzata pedig bebizonyította, hogy ezt igenis lehet teljesíteni, jól kidolgozott dokumentációval elnyert uniós források felhasználásával. Sok esetben azonban még több fejlesztést lehetne eszközölni egy-egy településen, ha a megyei tanács jobban odafigyelne a különböző közösségek valós igényeire, de az elmúlt négy évben igen jól látszott, hogy nem volt magyar elnöke a megyei önkormányzatnak.

A Maros megyei polgármesterekkel folytatott egyeztetések során mindig egyetértünk abban, hogy nincs, akinek elmondjuk gondjainkat, nincs akitől támogatást kérjünk. Ezen változtatnunk kell, és idén ezt megtehetjük. Csak akkor léphetünk a fejlődés útjára, ha vannak konkrét elképzeléseink, terveink. Meggyőződésem, hogy a megye minden polgármestere legjobb tudása és szakértelme szerint tett a közösség érdekében, de támogatás nélkül igen nehéz fejlődni. Júniusban arról döntünk, hogy a változás és a fejlődés útjára lépünk, vagy pedig hagyjuk, hogy ez az állapot uralkodjon továbbra is” – fogalmazott az RMDSZ jelöltje.

Az eseményen jelen volt Szabó Árpád, a Maros Megyei Tanács alelnöke, Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei elnöke, valamint Csép Andrea megyei tanácsosjelölt, aki idén újból a szövetség színeiben indul egy újabb megyei tanácsosi mandátum megszerzésére.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.