Módosította alapszabályzatát a Szövetség

2015.04.19. | 12. Kongresszus

Módosította alapszabályzatát a Szövetség

Fotó: Banga Előd Ernő

Visszatér az ügyvezető elnökség struktúrájára az RMDSZ, ezzel együtt pedig megszűnik a politikai alelnöki tisztség is – jelentette be a kongresszuson Kovács Péter főtitkár.

„Feltételek nélkül bízom abban a nagybetűs Szövetségben, amely a társadalomszervezést és a közösségépítést helyezi előtérbe a pártszerű működéssel szemben. Az ős-RMDSZ-re jellemző kezdeti lelkesedést soha nem fogjuk tudni visszahozni, azonban meghatározó lépéseket tudunk tenni ebbe az irányba. Az Ügyvezető Elnökséghez való visszatérés elsősorban a hatékonyabb közösségépítési munkához járul hozzá” – hangsúlyozta beszédében a főtitkár, aki szerint az RMDSZ politizálása módjának megváltoztatása csak egy dolgot jelenthet: több alázatot és őszinteséget, nagyobb odafigyelést, amely a Szövetség fő feladatát emeli ki: a közösség szolgálatát.  A kongresszus első napjának alapszabályzat-módosító munkálatait Márton Árpád képviselő vezette, aki bemutatta és vitára bocsátotta azokat a javaslatokat, amelyeket korábban az RMDSZ tisztségviselői, megyei és területi szervezetei nyújtottak be.